Το καινούργιο Kia EV6 προκρίθηκε στους φιναλίστ των βραβείων Car of the Year (Αυτοκίνητο της Χρονιάς) 2022 (COTY), μετά από ένα μόλις μήνα κυκλοφορίας. Η Kia μπήκε στη λίστα επικρατέστερων του COTY για τέταρτη φορά στην Ευρώπη.

Το υποψήφιο για το ευρωπαϊκό βραβείο Car of the Year, Kia EV6, με 528 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, εξαιρετική απόδοση και ταχεία φόρτιση επαναπροσδιορίζει την ηλεκτρική κινητικότητα, επισημαίνει η εταιρεία.

Το καινοτόμο ηλεκτρικό crossover διαγωνίστηκε με άλλα εξήντα καινούργια μοντέλα που κυκλοφόρησαν φέτος και έχει πλέον επιλεγεί από τους 61 κριτές COTY από 23 χώρες για τη λίστα των επτά επικρατέστερων. Ο τελικός νικητής του Car of the Year θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.

Σε μόλις ένα μήνα από την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, το νέο Kia EV6 είχε μεγάλη απήχηση στα μέσα και τους υποψήφιους αγοραστές, με τα βιβλία προπαραγγελιών να κλείνουν νωρίς μετά από πρωτοφανή ζήτηση για το νέο μοντέλο. Χάρη στην εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, την αυτονομία 528 χιλιομέτρων και τις εντυπωσιακές επιδόσεις, το EV6 είναι ένα ηλεκτρικό όχημα που συγκρίνεται με πολλά μοντέλα premium.

Η μάρκα Kia στις αρχές του 2021 λανσάρισε νέο όνομα, νέο λογότυπο και σχεδιασμό με το όνομα «Opposites United». Το EV6 είναι το πρώτο όχημα που λανσαρίστηκε υπό αυτή τη νέα κατεύθυνση και είναι το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό όχημα μπαταρίας της Kia που βασίζεται στην νέα πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα – Electric-Global Modular Platform (E-GMP).

Ο Jason Jeong, Πρόεδρος της Kia Europe, σχολίασε: «Η Kia είναι περήφανη που βρίσκεται δίπλα σε μερικά από τα σπουδαιότερα παραδείγματα σύγχρονης κινητικότητας. Μετά τις δύο υποψηφιότητες του Ceed στην πρώτη και τρίτη γενιά του και αυτή για το Stinger, η υποψηφιότητα του ολοκαίνουργιου EV6 αποτελεί αναγνώριση της προόδου μας και υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε λύσεις βιώσιμης μετακίνησης. Ευχόμαστε σε όλους τους άλλους υποψηφίους καλή τύχη στα Βραβεία Car of the Year».

Προηγούμενο άρθροΜεγαλύτερη Αυτονομία για τα Opel Corsa-e και Mokka-e
Επόμενο άρθροSkoda KAROQ: το επιτυχημένο SUV της μάρκας ανανεώνεται