Η Volkswagen εισήλθε στην Apollo, την πλατφόρμα τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης της κινεζικής εταιρείας Baidu. Η συνεργασία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του διοικητικού συμβουλίου της Apollo στο Xiongan, όπου στεγάζεται η νεοσυσταθείσα ειδική περιοχή δοκιμών για αυτόνομη οδήγηση, νότια του Πεκίνου. Η Volkswagen θα λάβει, επίσης, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Apollo.

Ο Sven Patuschka, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος R & D Technology Ασίας της Volkswagen (China) Investment Co., Ltd., δήλωσε: “Η Volkswagen δεσμεύεται να συμβάλει στην επιτάχυνση και την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης και λύσεων έξυπνων πόλεων στην Κίνα. Επομένως, βλέπουμε το μοντέλο ανοιχτού κώδικα της Apollo ως έναν πολλά υποσχόμενο τρόπο αντιμετώπισης των πολλών τεχνολογικών, κανονιστικών και δεοντολογικών πτυχών που σχετίζονται με την αυτοματοποιημένη οδήγηση. Ένα πρώτο συγκεκριμένο έργο βρίσκεται ήδη σε εκκίνηση”.

Η Volkswagen θα ξεκινήσει τις δοκιμές  χρησιμοποιώντας ένα e-Golf εξοπλισμένο με το λογισμικό Apollo. “Το πρώτο κοινό αναπτυξιακό μας έργο επικεντρώνεται στην αυτοματοποιημένη υπηρεσία στάθμευσης, Valet Parking, για την οποία απαιτείται αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης επιπέδου 3 έως 4″, συνέχισε ο Sven Patuschka. “Με το δίκτυο R & D που υπάρχει σε όλα τα brands, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen και Audi, φέρνουμε μια ισχυρή ομάδα στην Apollo. Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε γρήγορα συγκεκριμένα πρώτα αποτελέσματα δοκιμών, μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ανάπτυξη σειρών χαρακτηριστικών που σχετίζονται με τους πελάτες. Αυτή τη στιγμή διερευνούμε περαιτέρω πιθανές περιοχές ανάπτυξης στο πλαίσιο της Apollo”.

Ο Δρ. Ya-Qin Zhang, Πρόεδρος της Baidu, δήλωσε: “Η Apollo της Baidu ανέκαθεν δεσμευόταν να υπερβεί τα γεωγραφικά όρια με την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, αλλά και να προωθήσει ενεργά τη διατομεακή συνεργασία και να προωθήσει από κοινού μια πληρέστερη αυτόνομη μήτρα οδήγησης. Η Volkswagen έχει μεγάλη επιρροή τόσο στην κινεζική όσο και στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Volkswagen να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Apollo – Baidu. Η συνεργασία της Baidu με τη Volkswagen θα αποδεσμεύσει τα συνδυασμένα πλεονεκτήματα της κορυφαίας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και της ισχυρής τεχνογνωσίας για την αυτοκινητοβιομηχανία, για να προωθήσουμε από κοινού την ανάπτυξη και την καινοτομία στην παγκόσμια αγορά αυτόνομης οδήγησης”.

Η Volkswagen προσχώρησε στην κινεζική πλατφόρμα για τα αυτόνομα οχήματα της Baidu, επιδιώκοντας να αναπτύξει αυτόνομα οχήματα για τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

Η Baidu δημιούργησε πέρυσι την κοινοπραξία Apollo -η οποία χρησιμοποιεί μια προσέγγιση ανοιχτού κώδικα- σε τρίτους για να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων ενόψει του σκληρού ανταγωνισμού της Waymo της Google και της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

Η είδηση ακολουθεί πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters, το οποίο, σύμφωνα με μη κατονομασθείσα πηγή, αναφέρεται σε μια ευρεία εταιρική σχέση της Volkswagen με τη Ford, για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων, που αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πολλών δισ. δολαρίων για τις δύο επιχειρήσεις. Η γερμανική και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να ενημερώσουν σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών τους πριν από το τέλος του έτους.

Προηγούμενο άρθροΗλεκτρικά Αυτοκίνητα και επίδραση στην Απασχόληση
Επόμενο άρθροFleet Europe Forum: Η χρηματοδότηση και οι κινητήρες του αύριο