JLR: ανοίγει τρεις νέους τεχνολογικούς κόμβους στην Ευρώπη

Η Jaguar Land Rover (JLR) επεκτείνει τις παγκόσμιες ψηφιακές της δυνατότητες, ανοίγοντας τρεις νέους τεχνολογικούς κόμβους στην Ευρώπη και δημιουργώντας σχεδόν 100 νέες θέσεις εργασίας μηχανικών.

Οι κόμβοι αποσκοπούν στην ανάπτυξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης για την επόμενη γενιά σύγχρονων πολυτελών οχημάτων της JLR και προστίθενται στους έξι υπάρχοντες παγκόσμιους τεχνολογικούς κόμβους της JLR.

Οι νέοι κόμβοι βρίσκονται στο Μόναχο, την Μπολόνια και την Μαδρίτη, λόγω της εντόπιας διαθεσιμότητας δεξιοτήτων ψηφιακής μηχανικής.

Το Μόναχο είναι μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών τεχνολογικών κόμβων και οι τοποθεσίες στην Ισπανία και την Ιταλία επελέγησαν ως σημαντικές και αναπτυσσόμενες τεχνολογικά.

Οι νέοι κόμβοι προστίθενται στους υφιστάμενους του Πόρτλαντ των ΗΠΑ, της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία, της Shannon στην Ιρλανδία, της Σαγκάης στην Κίνα, της Bengaluru στην Ινδία και του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε όλους αυτούς απασχολούνται πάνω από 1100 μηχανικοί, μέρος του συνολικού δυναμικού 9.000 μηχανικών της JLR.

Οι εννέα παγκόσμιοι κόμβοι μηχανικής της Jaguar Land Rover θα παρέχουν υπηρεσίες και δεδομένα στο Advanced Product Creation Center, στο Gaydon του ΗΒ, για την δημιουργία οχημάτων επόμενης γενιάς της εταιρείας.

Ο Thomas Müller, Product Engineering Director της Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Αξιοποιούμε τις γνώσεις στις αυτόνομες τεχνολογίες παγκοσμίως για να αναπτύξουμε νέες αυτόνομες τεχνολογίες για τα μελλοντικά μας προϊόντα, με πραγματικά σύγχρονη εμπειρία πολυτέλειας για τους πελάτες μας

«Το λογισμικό είναι απαραίτητο για να προσφέρουμε πλήρως συνδεδεμένη εμπειρία στους πελάτες και η δημιουργία παγκόσμιων κόμβων μηχανικής θα επιτρέψει απρόσκοπτες υβριδικές διαδικασίες σε διάφορες τοποθεσίες και θα διασφαλίσει την αξιοποίηση των καλύτερων ταλέντων για την επιχείρησή μας».

Η δημιουργία των τριών νέων τεχνολογικών κόμβων σηματοδοτεί την πρόοδο της πολυετούς συνεργασίας της Jaguar Land Rover με την NVIDIA, κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) και πληροφορικής. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι μηχανικοί της JLR αναπτύσσουν αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης επόμενης γενιάς, ψηφιακές υπηρεσίες και εμπειρίες για τους πελάτες.

 

Προηγούμενο άρθροBYD: παραγγελία 52 eBus από την Transdev
Επόμενο άρθροNissan: Tεχνολογία ADAS, προς την αυτόνομη οδήγηση