Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το εννεάμηνο για την Μοτοδυναμική, παρουσιάζοντας 24,5& αύξηση πωλήσεων και σχεδόν διπλασιασμό κερδών.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας Μοτοδυναμική το εννεάμηνο του 2021, ανήλθαν στα 74,3 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας 24,5% αύξηση. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) ανήλθαν σε 12,1 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από αυτά του 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων ξεπέρασαν τα 6 εκατ. ευρώ, όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσίαζαν ζημία, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θαλάσσης (Yamaha) διατηρούν την θετική τους πορεία παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, ανήλθαν σε 42,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο, παρουσιάζοντας  αύξηση 28%. Αντιθέτως, οι πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) επλήγησαν ιδιαίτερα στο τρίτο τρίμηνο από την περιορισμένη διαθεσιμότητα και έτσι διαμορφώνονται πλέον στο εννεάμηνο στα 13,3 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 18%.

Θεαματική ήταν η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις του εννεαμήνου να ανέρχονται σε 18,6 εκατ. ευρώ, αύξηση 81% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Τα γνωστά προβλήματα στην διαθεσιμότητα προϊόντων ήταν ιδιαίτερα έντονα στο τρίτο τρίμηνο και επηρέασαν τις πωλήσεις Yamaha και Porsche. Πολύ λιγότερο την Yamaha η οποία διατηρεί την πολύ θετική της πορεία σε σχέση με το 2020, κυρίως όμως την Porsche οι πωλήσεις της οποίας υποχωρούν σε σύγκριση με τις περυσινές. Από την άλλη μεριά, είχαμε ένα πολύ ισχυρό τρίτο τρίμηνο στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων με πωλήσεις υπερδιπλάσιες αυτών του 2020 και πολύ κοντά σε αυτές του 2019. Η τιμολογιακή μας στρατηγική αλλά και ο περιορισμός συγκεκριμένων εξόδων (αποσβέσεις, χρηματοοικονομικά) είχαν ως αποτέλεσμα την θεαματική βελτίωση στην κερδοφορία σε όλα τα επίπεδα. Για το τελευταίο τρίμηνο του έτους παρατηρούμε να διατηρείται η δυναμική στην αγορά ενοικιάσεων αυτοκινήτων ενώ προσδοκούμε την σταδιακή σταθεροποίηση στην διαθεσιμότητα των προϊόντων μας».

Προηγούμενο άρθροΠρωτοβουλίες της Nissan για βιώσιμο μέλλον μέσω της μάθησης
Επόμενο άρθροFord: επένδυση 272 εκατ. ευρώ για ηλεκτροκινητήρες