Το Ινστιτούτο Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ) διοργανώνει την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις» (Electric Mobility and Smart Cities).

Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν με ομιλίες και παρουσιάσεις τους κορυφαία στελέχη από την ελληνική αγορά, με ηγετικό ρόλο στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και κυβερνητικό επίπεδο. Ειδικότερα, παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων οι Ιωάννης Τσελίκης, Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Γραφείου Ηλεκτροκίνησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ειδικός Σύμβουλος της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Δρ. Εύα Νανάκη, Γεωλόγος ΜSc και Διδάκτωρ ΕΜΠ, Δρ. Γεώργιος Αγερίδης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, Αναστάσιος Ματίκας, E- Mobility Business Development Manager στα Ελληνικά Πετρέλαια και Σταμάτης Ασημής, Key Projects & New Technologies Manager στην εταιρεία Sunlight.

Τις εργασίες θα ανοίξει ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ, Κωστής Σταμπολής.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κατά την ΕΕΚ (16 – 22 Σεπτεμβρίου) είναι η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Η αυξανόμενη ζήτηση για νέες καινοτόμες τεχνολογίες έξυπνων μέσων μετακίνησης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές πόλεις. Έτσι ηλεκτροκίνηση και οι έξυπνες υποδομές δεν αντιπροσωπεύουν απλώς νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα αυξάνουν την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής των πολιτών, αποτελώντας μια δυναμική απάντηση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της ημερίδας είναι η εξέταση των σημαντικότερων ζητημάτων που προκύπτουν από την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά και όχι μόνο, εστιάζοντας στα παρακάτω θέματα:

  • Προοπτικές για την ηλεκτροκίνηση και τις έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα
  • Πολιτική για την Ηλεκτροκίνηση στο Ελληνικό Ενεργειακό Περιβάλλον
  • Οι τεχνικές προκλήσεις για την ανάπτυξη της Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Η ημερίδα του ΙΕΝΕ θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά online την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 14:00 με 16:30, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν και απαιτείται προεγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες, το πρόγραμμα και δελτίο συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Προηγούμενο άρθροBMW Group – Vodafone: δικτύωση 5G και Προσωπική eSIM
Επόμενο άρθροΗ οδική βοήθεια της Europ Assistance στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here