VW ID.3

Το πρώτο μοντέλο της ολοκαίνουριας οικογένειας I.D. της Volkswagen δεν θα ονομάζεται Neo, αλλά VW ID.3 και μπορεί τώρα να παραγγελθεί στην Ευρώπη. Αυτό το hatchback κατηγορίας C αναμένεται να έχει τον ίδιο αντίκτυπο στην αγορά όπως το Beetle και το Golf, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κατασκευαστή του, καθώς θα καταστήσει την ηλεκτρική κινητικότητα διαθέσιμη στις μάζες.

Το βασικό μοντέλο VW ID.3 θα διαθέτει εμβέλεια 330 χλμ και θα έχει τιμή λιανικής πώλησης στη Γερμανία λιγότερη από 30.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ – όσο κοστίζει ένα πετρελαιοκίνητο Golf. Το μοντέλο μέσης εμβέλειας προσφέρει 420 χιλιόμετρα με ηλεκτρική κίνηση, ενώ η έκδοση με μεγάλη μπαταρία μπορεί να διανύσει 550 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Στην αρχή θα είναι διαθέσιμο μόνο το μοντέλο μέσης εμβέλειας. Στην ουσία, οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να καταβάλουν μια προκαταβολή ύψους 1.000 ευρώ (η οποία μπορεί να επιστραφεί πλήρως) για να προ-κρατήσουν ένα από τα 30.000 μοντέλα ID. 3 1ST. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση που προσφέρεται με 2.000 kWh δωρεάν φόρτισης, κατά το πρώτο έτος, σε κάθε δημόσιο σημείο φόρτισης που συνδέεται με την ειδική εφαρμογή We Charge της Volkswagen και επίσης στο πανευρωπαϊκό δίκτυο γρήγορης φόρτισης Ionity. Με μέση τιμή kWh στα 0,25 ευρώ, αυτή η πίστωση φόρτισης είναι αξίας 500 ευρώ.

Η τιμή του ID. 3 1ST θα είναι μικρότερη από 40.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ στη Γερμανία. Η παραγωγή του ID. 3 1ST πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019 και τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους πελάτες στα μέσα του 2020. Το ID.3 είναι κατασκευασμένο για την ευρωπαϊκή αγορά και είναι απίθανο να μεταφερθεί πέραν του Ατλαντικού ή να κατασκευαστεί σε μεταγενέστερο στάδιο στην Κίνα.

Η προ-κράτηση προσφέρεται σε 29 ευρωπαϊκές αγορές. Οι σημαντικότερες αγορές στην Ευρώπη για το ID.3 θα είναι η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστρία. Η τελική έκδοση του ID.3 θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2019.

Προηγούμενο άρθροΗ Mercedes-Benz πούλησε 182.000 αυτοκίνητα τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΟύτε οι συσκευές hands-free είναι ασφαλείς στην οδήγηση