Η Volvo Trucks προμηθεύει ένα αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό στην κορυφαία επιχείρηση σουπερμάρκετ της Σουηδίας, ICA Sweden, που ξεκινά τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση.

Το φορτηγό θα παραδίδει προϊόντα ψυγείου στην περιοχή της Στοκχόλμης. Πέραν του ότι δεν χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα, το όχημα θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση των επιπέδων θορύβου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το νέο Volvo FE Electric θα τεθεί σε κυκλοφορία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 και θα λειτουργεί στις καθημερινές εργασίες μεταφοράς της ICA. Αυτή η παράδοση σηματοδοτεί το σημαντικό πρώτο βήμα στη συνεργασία μεταξύ της Volvo Trucks και της ICA, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2020, η οποία θα εντοπίσει ηλεκτρικές λύσεις για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μεταφοράς εμπορευμάτων.

Προκειμένου να εντοπιστούν κατάλληλες διαδρομές για εξηλεκτρισμό, οι ειδικοί της ICA και της Volvo Trucks έχουν μελετήσει από κοινού παραμέτρους όπως χωρητικότητα φορτίου, κύκλους οδήγησης, λύσεις αυτονομίας και κατασκευής αμαξώματος για τη βελτιστοποίηση των περιοχών χρήσης του νέου ηλεκτρικού φορτηγού στις λειτουργίες της ICA.

“Μαζί με την ICA, έχουμε αναλύσει αρκετές διαδρομές μεταφοράς στο σουηδικό δίκτυο εφοδιαστικής τους, με την υποστήριξη του προσομοιωτή ηλεκτρικής αυτονομίας της Volvo Trucks. Η κοινή χρήση και η ανάλυση λεπτομερών δεδομένων ήταν ζωτικής σημασίας για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας για τις μεταφορές – συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης και της εκφόρτωσης – σε πραγματικές διαδρομές και συνθήκες κυκλοφορίας και έτσι εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τις καθημερινές αναθέσεις μεταφοράς της ICA”, δήλωσε ο Johan Larsson, Διευθυντής Ηλεκτρικών Λύσεων της Volvo Trucks.

Το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό Volvo που παρήγγειλε η ICA δεν απαιτεί επιπλέον φόρτιση κατά τη διάρκεια της ημέρας για τη συγκεκριμένη διαδρομή, γεγονός που καθιστά εύκολη την αντικατάσταση του τρέχοντος οχήματος με ηλεκτρικό μοντέλο.

Η ICA Sweden και η Volvo Trucks έχουν εκτεταμένη εμπειρία στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επιχειρήσεων τους. Ο Όμιλος ICA έχει θέσει ως στόχο για τη σουηδική θυγατρική του ένα σύστημα οδικών μεταφορών χωρίς ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2030 και για τις αστικές περιοχές ο στόχος αυτός πρέπει να επιτευχθεί έως το 2025. Αυτό θα γίνει εφικτό επενδύοντας σε νέα τεχνολογία και διερευνώντας πως μπορούν να υποστηριχθούν πρωτοβουλίες για αυξημένη εθνική παραγωγή βιοκαυσίμων.

Σημαντικό μέρος της συνεργασίας των Volvo Trucks και ICA περιλαμβάνει ηλεκτρικές λύσεις μεταφορών στη Σουηδία, τόσο σε αστικά κέντρα όσο και σε περιαστικές μεταφορές. Η ICA Sweden και η Volvo Trucks θα συνεργαστούν για να θέσουν τα θεμέλια για λύσεις ηλεκτρικών μεταφορών, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών και δοκιμάζοντας από κοινού νέες τεχνολογίες. Οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να διερευνούν από κοινού τις δυνατότητες περαιτέρω ηλεκτροκίνησης των μεταφορών στο δίκτυο εφοδιαστικής της ICA Sweden.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινήσαμε το εξηλεκτρισμένο ταξίδι μεταφορών μας στην ICA. Εργαζόμαστε συνεχώς για να ελαχιστοποιήσουμε τις κλιματικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας και η αυξανόμενη χρήση ηλεκτρικών μεταφορών αποτελεί συγκεκριμένη απόδειξη αυτού. Μέσω της συνεργασίας μας με τη Volvo Trucks, έχουμε την ευκαιρία να προσαρμόσουμε μια λύση ηλεκτρικής μεταφοράς που όχι μόνο ικανοποιεί τις απαιτήσεις χωρητικότητας και εμβέλειας για τα φορτηγά μας, αλλά συμβάλλει επίσης σε πολύ πιο πράσινες μεταφορές” δήλωσε η Emma Lindström, Διευθύντρια Logistics της ICA Sweden.

Το Volvo FE Electric και το αδελφό μοντέλο Volvo FL Electric είναι αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά, που κυκλοφόρησαν το 2019, κατάλληλα για διανομή στις πόλεις και συλλογή απορριμμάτων. Η Volvo Trucks εκτελεί επίσης δοκιμές στα ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά Volvo FH, Volvo FM και Volvo FMX, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τόσο για περιφερειακές μεταφορές όσο και για αστικές κατασκευές στην Ευρώπη. Η πώληση αυτών των φορτηγών ξεκινά το 2021, με την παραγωγή της σειράς να ξεκινά το 2022.

 

Προηγούμενο άρθροRenault KADJAR 1.3 TCe 140hp Sport Edition
Επόμενο άρθροΤα μεγάλα ονόματα στη “μάχη” των αγώνων Extreme E