Η Sony και η Honda Υπέγραψαν Συμφωνία Κοινοπραξίας για την Ίδρυση της Νέας Εταιρείας Κινητικότητας “Sony Honda Mobility Inc.”

Η Sony Group Corporation και η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας κοινοπραξίας για τη δημιουργία νέας εταιρείας πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας (EV) και παροχής υπηρεσιών κινητικότητας.

Η ανακοίνωση είναι η συνέχεια και το αποτέλεσμα της συζήτησης στρατηγικής συμμαχίας κινητικότητας μεταξύ των εταιρειών, όπως ανακοινώθηκε στις 4 Μαρτίου 2022.

Η νέα εταιρεία θα συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία της Sony στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας, για την υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να ιδρύσουν τη νέα εταιρεία μέσα στο 2022 και να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα το 2025. Η ίδρυση της νέας εταιρείας και η έναρξη των εργασιών υπόκεινται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Η εταιρεία θα ονομάζεται Sony Honda Mobility Inc. με έδρα το Τόκιο και κεφάλαιο: 10 δισ. γιεν (72 εκατ. ευρώ). Sony Group Corporation 50%, Honda Motor Co., Ltd. 50%. Μέλη ΔΣ: Yasuhide Mizuno, Εκπροσωπών Director, Πρόεδρος και CEO, Izumi Kawanishi, Εκπροσωπών Director, Πρόεδρος και COO, Shugo Yamaguchi, Director και Αναπληρωτής Πρόεδρος, Kojiro Okabe, Director και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Manabu Ozawa, Director (Honda Motor Co., Ltd.) Naoya Horii, Director (Sony Group Corporation).

Ο Kenichiro Yoshida, Εκπρόσωπος ΔΣ, Προέδρου Δ.Σ., Πρόεδρος & CEO της Sony Group Corporation, σχολίασε: «Με βάση το όραμά μας να ‘καταστήσουμε το χώρο της κινητικότητας συναισθηματικό,’ οι πρωτοβουλίες της Sony στον κλάδο της κινητικότητας επικεντρώνονται σε τρεις τομείς: την ασφάλεια, την ψυχαγωγία και την προσαρμοστικότητα. Καθώς συνεχίζουμε να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τώρα ένα συνεργάτη, τη Honda, με πολλά παγκόσμια επιτεύγματα και γνώσεις, και με την υπογραφή της συμφωνίας κοινοπραξίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Μελλοντικά, στοχεύουμε να συνεισφέρουμε στην εξέλιξη της κινητικότηττας συνδυάζοντας τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση της Honda, με την τεχνογνωσία μας στην ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας».

Ο Toshihiro Mibe, Διευθυντής, Πρόεδρος, Εκπρόσωπος ΔΣ & CEO της Honda Motor, σχολίασε: «Η Honda συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε νέες προκλήσεις όσον αφορά το περιβάλλον και την ασφάλεια καθώς και άλλους προηγμένους τομείς προκειμένου να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για κοινωνική αλλαγή μέσω της κινητικότητας, και να ‘γίνει η δύναμη που θα υποστηρίζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν πράγματα με δική τους πρωτοβουλία.’ Είμαστε ευτυχείς που υπογράψαμε μία συμφωνία κοινοπραξίας με τη Sony, η οποία είναι ισχυρή στην προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία, και με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια επιθυμία για την ανάληψη νέων προκλήσεων. Από το Μάρτιο που ανακοινώθηκε, πολλοί έχουν εκφράσει τις προσδοκίες τους γι’ αυτή την κοινοπραξία. Στη νέα εταιρεία, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέα αξία μέσω της ‘μίξης’ που θα προκύψει από το συνδυασμό των διαφορετικών εταιρειών μας, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να περιμένετε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις».

 

Προηγούμενο άρθροΡεκόρ πωλήσεων για την τέταρτη γενιά του Hyundai Tucson
Επόμενο άρθροΕ.Ε. – Hydrogen Europe: Συνεργασία Ηλεκτρολυτών