Η HTEC SYSTEMS εγκαινίασε τον ισχυρότερο μέχρι σήμερα ηλεκτρολύτη της για την παραγωγή υδρογόνου, αυξάνοντας την απόδοση της παραγωγής υδρογόνου σε ένα επίπεδο άγνωστο έως τώρα.

Ο ηλεκτρολύτης PEM ME450 / 1400 μπορεί να παράξει μέχρι 450 κιλά υδρογόνου την ημέρα, που σημαίνει πως μπορεί να παρέχει την ενέργεια που απαιτείται για 90 αυτοκίνητα ή μια ντουζίνα λεωφορείων κυψελών καυσίμου.

Η πρώτη εγκατάσταση θα παραδοθεί το 2020 στην Renewable Energy Company of the North. Η εταιρεία θα το χρησιμοποιήσει για να τροφοδοτήσει με έως και τρία εκατομμύρια kWh οικολογικού υδρογόνου ετησίως το δίκτυο φυσικού αερίου. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς τόσο πολύ για να αγοράσει και να εγκαταστήσει έναν μικρότερο ηλεκτρολύτη PEM, δεδομένου ότι θα βγεί στην αγορά σε δύο περίπου μήνες.

Ο πρώτος θα παραδοθεί στο βόρειο γερμανικό αιολικό πάρκο Ellhöft, όπου η αιολική ενέργεια θα μετατραπεί σε υδρογόνο, για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο αυτοκινήτων σε παρακείμενο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου. Μια μεγαλύτερη εγκατάσταση θα γίνει στο μεγαλύτερο πρόγραμμα κινητικότητας υδρογόνου της Γερμανίας eFarm, στην ακτή της Βόρειας Θάλασσας, στο Schleswig-Holstein, όπου το υδρογόνο από την αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για τον ανεφοδιασμό των αυτοκινήτων και των λεωφορείων.

Προηγούμενο άρθροΗ Verizon εγκαινιάζει το Engine Connect για LCVs
Επόμενο άρθροNissan e-Power: υβριδικό, αλλά όχι όπως το γνωρίζετε