Η Nissan αναγνωρίστηκε από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) των ΗΠΑ με το βραβείο αειφόρου αριστείας ENERGY STAR του 2021, την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε οργανισμούς που αφοσιώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, κάνοντας τις επιχειρήσεις τους πιο αποδοτικές, ως προς τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων.

Αυτή είναι η δέκατη συνεχή χρονιά που η EPA ξεχωρίζει την Nissan για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή της στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και στη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της, στις ΗΠΑ.

Οι προσπάθειες της Nissan για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας περιλαμβάνουν τη μετάβαση σε αποδοτικότερες τεχνολογίες όπως ο φωτισμός με LED, τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στη διαχείριση ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση στο σχεδιασμό, όπως η φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία βαφής.

Με την ισχυρή δέσμευση βελτίωσης των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται, η Nissan έχει χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να βοηθήσει τα σχολεία του Middle Tennessee και του Central Mississippi, με πρωτοβουλίες για την εξοικονόμηση ενέργειας.

“Το βραβείο ENERGY STAR Partner of the Year επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να φροντίζουμε τις κοινότητες, συνεχίζοντας να ενσωματώνουμε πρακτικές που μειώνουν τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις”, δήλωσε ο Chris Goddard, διευθυντής Energy and Environmental Engineering στην Nissan US. “Η βιωσιμότητα απαιτεί προληπτική, συνεχή προσπάθεια και η Nissan κατανοεί τη μοναδική της θέση για να συμβάλει στον αγώνα για το μέλλον του πλανήτη μας. Είναι μια προσπάθεια που παίρνουμε στα σοβαρά και είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε γι’ αυτό”.

Το 2020, η Nissan πέτυχε απόλυτη μείωση ενέργειας κατά 21% σε ολόκληρο το αποτύπωμα παραγωγής στις ΗΠΑ. Από τότε που έγινε συνεργάτης ENERGY STAR το 2006, η Nissan έχει εξοικονομήσει σχεδόν 8 τρισεκατομμύρια BTUs της ενέργειας που απαιτείται για την κατασκευή και τη συναρμολόγηση οχημάτων. Αυτή η εξοικονόμηση είναι ισοδύναμη με την ποσότητα ενέργειας που απαιτείται για να διανύσει ένα Nissan LEAF πάνω από 8,3 δισεκατομμύρια μίλια ή περισσότερα από 44 “δρομολόγια”, μετ’ επιστροφής, από τη γη στον ήλιο.

“Οι βραβευμένοι συνεργάτες της ENERGY STAR δείχνουν στον κόσμο ότι η παροχή πραγματικών κλιματικών λύσεων είναι μια καλή επιχειρηματική λογική και προάγει την ανάπτυξη θέσεων εργασίας”, δήλωσε ο Διαχειριστής της EPA, Michael S. Regan. “Πολλοί από αυτούς το έχουν κάνει εδώ και χρόνια, εμπνέοντας όλους εμάς που έχουμε δεσμευτεί να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση και να ανοίξουμε τον δρόμο προς μια οικονομία καθαρής ενέργειας”.

Η αναγνώριση της Nissan με τη διάκριση ENERGY STAR Partner of the Year και το βραβείο αειφόρου αριστείας, στηρίζει τον στόχο της αυτοκινητοβιομηχανίας να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις παγκόσμιες δραστηριότητές της και τον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, βασιζόμενη στα δεκαετή προγράμματα για τη μείωση των εκπομπών και την παροχή τεχνολογιών ηλεκτρικών οχημάτων που ωφελούν το περιβάλλον και την κοινωνία.

 

Προηγούμενο άρθροΔιπλή διάκριση της Abarth στα “The Best Brands”
Επόμενο άρθροΑ’ τρίμηνο 2021: τύποι καυσίμων νέων αυτοκινήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here