Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων John Lewis ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2021 εκατοντάδες από τα οχήματα παράδοσης που χρησιμοποιεί θα αρχίσουν να κινούνται  με βιομεθάνιο. Αυτό συμβαδίζει με το στόχο της εταιρείας να τροφοδοτήσει ολόκληρο τον στόλο παράδοσης με βιομεθάνιο μέχρι το 2028.

Σήμερα, ένα τμήμα του στόλου της εταιρείας τροφοδοτείται ήδη με CNG. Η πλήρης μετάβαση στο βιομεθάνιο θα είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει το John Lewis τις εκπομπές του στόλου του κατά 80% και να εξοικονομήσει πάνω από 49.000 τόνους CO2 κάθε χρόνο.

Το βιομεθάνιο που θα χρησιμοποιήσει το John Lewis θα προέρχεται από κοπριά αγελάδων, η οποία θα υποβληθεί σε επεξεργασία από αναερόβια βακτήρια που βυθίζονται στην κοπριά για να απελευθερωθεί το βιοαέριο. Ωστόσο, το βιομεθάνιο μπορεί να παραχθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Σήμερα, η αλυσίδα χρησιμοποιεί ήδη βιομεθάνιο για την κίνηση 80 φορτηγών παράδοσης – στην περίπτωση αυτή, το βιομεθάνιο προέρχεται από απόβλητα τροφίμων.

Η εκχύλιση μεθανίου με τον τρόπο αυτό είναι ευεργετική για το περιβάλλον, διότι η κοπριά αγελάδων εκπέμπει μεθάνιο στην ατμόσφαιρα καθώς υποκύπτει στα βακτήρια, κάτι που αποφεύγεται όταν η κοπριά χρησιμοποιείται για την παραγωγή βιομεθανίου.

Προηγούμενο άρθροFCA: Τεχνολογία 5G για πιο έξυπνα και ασφαλή αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΕΤΕπ.: Δεν θα χρηματοδοτεί έργα ορυκτών καυσίμων