Η Volvo Group Venture Capital AB επενδύει στην Autotech Ventures, μια κορυφαία επιχείρηση επιχειρηματικού κεφαλαίου που επικεντρώνεται στις νεοσύστατες επιχειρήσεις στον τομέα των χερσαίων μεταφορών.

Η Autotech Ventures είναι μια επιχείρηση επιχειρηματικού κεφαλαίου που βρίσκεται στη Silicon Valley, διαχειρίζεται πάνω από 200 εκατ. δολάρια και εστιάζεται στον τομέα των χερσαίων μεταφορών ύψους 3 τρισ. δολαρίων.

Συνδεδεμένα, αυτόνομα, ηλεκτροκίνητα οχήματα και συναφείς υπηρεσίες κινητικότητας μετασχηματίζουν την αγορά των χερσαίων μεταφορών. Η ομάδα της Autotech Ventures συνδυάζει βαθιά γνώση και ιδέες από τον τομέα των μεταφορών με μεγάλη εμπειρία επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Μέσω της συνεργασίας με την Autotech Ventures, προσβλέπουμε στην αλληλεπίδραση με περισσότερες start-ups παγκοσμίου επιπέδου μεταμορφώνοντας τη βιομηχανία μας “, δήλωσε η Anna Westerberg, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Volvo Group Venture Capital και Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Volvo Group Connected Solutions.

“Η επένδυση παρέχει στην Volvo Group Venture Capital μια ενισχυμένη ροή συναλλαγών αλλά και πρόσβαση σε βαθιά γνώση της αγοράς και σε σχετικά δίκτυα”, επισήμανε ο Dan Tram, Investment Director της Volvo Group Venture Capital με έδρα τη Silicon Valley.

Ο ρόλος της Volvo Group Venture Capital είναι να επενδύσει σε καινοτόμες εταιρείες στην πρώτη γραμμή του προσανατολισμού των υπηρεσιών, καθώς και στη διαφοροποίηση των προϊόντων και να υποστηρίξει τη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών εκκίνησης και του ομίλου Volvo.

Με βάση τις τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών και τις στρατηγικές προτεραιότητες του Volvo Group, οι επενδυτικοί τομείς της Volvo Group Venture Capital είναι σήμερα οι Αυτόνομες Λύσεις, οι Συνδεδεμένες Υπηρεσίες και η Ηλεκτρική κινητικότητα. Το πεδίο εφαρμογής είναι παγκόσμιο με έμφαση στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η συναλλαγή δεν έχει σημαντική επίπτωση στην κερδοφορία ή την οικονομική θέση του ομίλου Volvo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here