The airbag technology in the all-new Volvo XC 90 includes frontal airbags for driver and passenger, knee airbag for the driver, side airbags in the front seats and Inflatable Curtains (IC) covering all seat rows.

Η Volvo ενισχύει έμπρακτα την ισότητα: Τα αυτοκίνητα της είναι εξίσου ασφαλή για γυναίκες και άνδρες. Η έρευνα και η καινοτομία της Volvo επικεντρώνονται σε όλους τους επιβάτες,  αναβαθμίζοντας συνολικά την οδική ασφάλεια. 

Στη Volvo Cars, η ποικιλομορφία και η ενσωμάτωση αποτελούν ουσιώδες τμήμα της εταιρικής της κουλτούρας. Αυτές οι αξίες διατρέχουν όλη την εταιρεία και τροφοδοτούν οτιδήποτε κάνει, όπως επισημαίνει με ανακοίνωσή της. Η επιτυχία της Volvo Cars βασίζεται στη δύναμη και τη γνώση που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα, προοπτικές και εμπειρίες.

Αυτή η νοοτροπία διατρέχει επίσης την προσέγγιση της εταιρείας στην ασφάλεια και είναι ένας σημαντικός λόγος για την ηγετική θέση της Volvo Cars στον τομέα της ασφάλειας. Όταν οι μηχανικοί ασφάλειας της εταιρείας εργάζονται για να εξελίξουν τα ασφαλέστερα δυνατά αυτοκίνητα, στοχεύουν πάντοτε στο να κάνουν τα αυτοκίνητά μας εξίσου ασφαλή για τον καθένα, γυναίκα ή άνδρα, και εστιάζουν σε εκείνες τις ομάδες που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τα αυτοκίνητα της Volvo είναι εξίσου ασφαλή για γυναίκες και άνδρες
The all-new XC90 features a world-first solution that addresses road departures. The functionality detects what is happening and the front safety belts are tightened to keep the occupants in position. To help prevent spine injuries, an energy-absorbing functionality between the seat and seat frame cushions the vertical forces that can occur when the car encounters a hard landing in the terrain. The solution is capable of reducing the vertical occupant forces by up to one third. This counteracts spine injuries, which are serious and relatively frequent consequences of these situations.

Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματιστούν 

Αυτό δεν είναι τόσο προφανές όσο ακούγεται. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματιστούν σε ατυχήματα με αυτοκίνητο. Ο λόγος είναι ότι ανάμεσα στα δύο φύλα υπάρχουν εγγενείς διαφορές στην ανατομία και τη δύναμη, αλλά και διότι οι άνδρες έχουν ιστορικά – όπως και σε πολλά άλλα πεδία –, αποτελέσει τη νόρμα στις δοκιμές σύγκρουσης, παρέχοντας τα πρότυπα για την πλειοψηφία των ανδρεικέλων που χρησιμοποιούνται στα crash test. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στη Volvo Cars.

Επωφελούμενη από την έρευνα στην ασφάλεια που κάνει εδώ και μισό αιώνα και βασίζεται σε πραγματικά ατυχήματα, η Volvo Cars είναι σε θέση να αναγνωρίσει ποιοι τραυματισμοί παρουσιάζονται σε διαφορετικές συγκρούσεις για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά και να μεταφέρει αυτή τη γνώση στους μηχανικούς της που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια.

Η εταιρεία μοιράζεται επίσης τη γνώση και τις πληροφορίες της με άλλους, έχοντας μακρά παράδοση στη στενή συνεργασία με κυβερνήσεις, νομοθέτες και ερευνητές, με στόχο να γίνει η οδική κυκλοφορία ασφαλέστερη για όλους.

“Γνωρίζουμε ότι το φύλο, η ηλικία, το μέγεθος και το σχήμα του σώματος χρειάζεται να ληφθούν υπόψη ώστε να προστατεύεται κάθε σώμα”, δήλωσε η καθηγήτρια Lotta Jakobsson, μία από τις πιο πεπειραμένες μηχανικούς Ασφάλειας της Volvo Cars. “Επομένως, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κατανοήσουμε τους υποκείμενους παράγοντες και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για την εξέλιξη της ασφάλειας στα αυτοκίνητά μας, όπως αποδεικνύεται σε βάθος χρόνου από τις πολλές καινοτομίες που βοηθούν στο να είναι ασφαλέστεροι άνδρες και γυναίκες μέσα σε ένα Volvo”.

Τα αυτοκίνητα της Volvo είναι εξίσου ασφαλή για γυναίκες και άνδρεςΟμάδα Έρευνας Οδικών Ατυχημάτων

Το 1970 ιδρύθηκε η Ομάδα Έρευνας Οδικών Ατυχημάτων της Volvo. Έκτοτε, η ομάδα έχει συγκεντρώσει και αναλύσει δεδομένα από περισσότερα από 40.000 αυτοκίνητα και 70.000 επιβάτες. Αυτό οδήγησε σε πολλά από τα καινοτόμα συστήματα που υπάρχουν στα αυτοκίνητα της Volvo σήμερα. Καινοτομίες όπως το WHIPS (το σύστημα προστασίας από τραυματισμό τύπου “whiplash”), το σύστημα προστασίας από πλευρική σύγκρουση (SIPS) και οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας περιγράφονται παρακάτω:

        Οι γυναίκες γενικά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης από τους άνδρες, λόγω διαφορών στην ανατομία. Όχι όμως όταν κάθονται σε ένα κάθισμα της Volvo, χάρη στο σύστημα προστασίας από τραυματισμό τύπου “whiplash” (WHIPS), που συνδυάζει ένα μοναδικό στιβαρό προσκέφαλο με έξυπνη σχεδίαση καθίσματος για να υποστηρίζει τόσο το κεφάλι όσο και τη σπονδυλική στήλη, προστατεύοντας το λαιμό. Ύστερα από μία σχετικά μεγαλύτερη πτώση των αριθμών των τραυματισμών ανάμεσα σε γυναίκες μέσα σε ένα Volvo με WHIPS, η τεχνολογία τώρα παρέχει συγκρίσιμο κίνδυνο τραυματισμού του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης για τους άνδρες και για τις γυναίκες και έχει ελαττώσει κατά το ήμισυ το μακροπρόθεσμο κίνδυνο τραυματισμού, σε σύγκριση με προηγούμενα αυτοκίνητα της Volvo.

        Σε σχέση με τους άνδρες, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν στο στήθος σε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο, λόγω διαφορών στην αντοχή του σκελετού. Για καλύτερη προστασία, η Volvo Cars εξελίσσει συνεχώς τη δομή των αυτοκινήτων της, και λανσάρισε τους πλευρικούς αερόσακους προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες μιας σύγκρουσης για τους επιβάτες. Η καινοτομία της VolvoSIPS (Side Impact Protection System – Σύστημα Προστασίας από Πλευρικές Συγκρούσεις), χρησιμοποιεί μια έξυπνη δομή για να αναβαθμίσει συνολικά την ασφάλεια. Το SIPS, μαζί με τους πλευρικούς αερόσακους, ελαττώνει τους σοβαρούς τραυματισμούς στο στήθος κατά περισσότερο από 50% για το σύνολο των επιβατών, σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα της Volvo πριν από την εφαρμογή του.

        Οι γυναίκες ήταν επίσης στο επίκεντρο της έρευνάς μας για την ανάπτυξη των Πλευρικών Αερόσακων τύπου Κουρτίνας (IC – Inflatable Curtain). Τα διαφορετικά ύψη των επιβατών καθιστούν τους Αερόσακους τύπου Κουρτίνας ένα ζωτικό χαρακτηριστικό ασφαλείας, καθώς καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια των παραθύρων, προσφέροντας την αναγκαία προστασία στο κεφάλι σε μία πλευρική σύγκρουση. Μαζί με το SIPS και τους πλευρικούς αερόσακους, οι Αερόσακοι τύπου Κουρτίνας (IC) μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμών στο κεφάλι κατά σχεδόν 75%, σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα της Volvo πριν από την εφαρμογή τους. Το IC ήταν το πρώτο σύστημα αερόσακων που προσφέρει βελτιωμένη προστασία τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες.

        Για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχουν οι έγκυες γυναίκες στις συγκρούσεις, η Volvo Cars ανέπτυξε το πρώτο στον κόσμο ψηφιακό ανδρείκελο σύγκρουσης με βάση το μέσο σωματότυπο μιας εγκύου γυναίκας. Το υπολογιστικό μοντέλο επιτρέπει τη μελέτη παραμέτρων όπως η μετακίνηση του επιβάτη και το πώς η ζώνη ασφαλείας και ο αερόσακος βοηθούν στην προστασία της γυναίκας και του εμβρύου.

        Πρόσφατα, τα ερευνητικά δεδομένα της Volvo Cars ανέδειξαν τη σημασία της προστασίας της σπονδυλικής στήλης και της μέσης για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το φύλο και το σωματότυπό τους. Περαιτέρω ανάλυση και μελέτη εστίασαν στην πολυπλοκότητα των συγκρούσεων με εκτροπή από το δρόμο και των τραυματισμών που συνεπάγονται. Η τεχνολογία που προέκυψε και λανσαρίστηκε αρχικά στο XC90 και πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, είναι ένας αποσβεστήρας ενέργειας στα καθίσματα που υπερβαίνει κατά πολύ τα τρέχοντα πρότυπα που επιβάλλουν οι κανονισμοί για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Μπορείτε να μάθετε εδώ περισσότερα σχετικά με την προσέγγιση της Volvo Cars όσον αφορά την ασφάλεια. 

Προηγούμενο άρθροBMW, νέο λογότυπο για τις online και offline επικοινωνίες της
Επόμενο άρθροΗ Renault παρουσίασε το πρωτότυπο MORPHOZ