Η Volvo Cars Tech Fund επενδύει στην Circulor
Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver,

Η Volvo Cars επένδυσε στην εταιρεία τεχνολογίας blockchain Circulor, μέσω του Volvo Cars Tech Fund, του βραχίονα επενδύσεων επιχειρηματικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η Circulor και η Volvo Cars συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια για την εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain προς ενίσχυση της ιχνηλασιμότητας του κοβαλτίου που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η τεχνολογία blockchain της Circulor χρησιμοποιείται σήμερα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών της Volvo Cars και θα επιτύχει 100% ιχνηλασιμότητα του κοβαλτίου που χρησιμοποιείται στο XC40 Recharge P8, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της. Η παραγωγή του XC40 Recharge P8 θα ξεκινήσει αργότερα φέτος στη Γάνδη του Βελγίου.

Volvo XC40 Recharge Battery Package

Η επένδυση της Volvo στη Circulor επιτρέπει και στις δύο εταιρείες να επεκτείνουν την εστίασή τους πέραν του κοβαλτίου, π.χ.στην ιχνηλασιμότητα του mica (μαρκασίου), ενός ορυκτού που χρησιμοποιείται ως μονωτικό υλικό στη συστοιχία μπαταριών των ηλεκτρικών Volvo.

Η Volvo Cars και η Circulor διερευνούν επίσης τη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας τους στην τεχνολογία blockchain σε άλλους τομείς, για παράδειγμα τον εντοπισμό και τη μείωση του αποτυπώματος CO2, βοηθώντας την Circulor να θέσει πρότυπα ηθικών διαδικασιών προμηθειών στην αυτοκινητοβιομηχανία και σε άλλους κλάδους.

Η επένδυση της Volvo Cars Tech Fund αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας άντλησης κεφαλαίων της Circulor, στην οποία συμμετέχουν επίσης άλλοι τρεις επενδυτές: Οι SYSTEMIQ, Total Carbon Neutrality Ventures και Plug & Play.

“Δεσμευόμαστε για μια ηθική αλυσίδα εφοδιασμού των πρώτων υλών μας και η συνεργασία μας με την Circulor υπήρξε καθοριστική”, δήλωσε η Martina Buchhauser, διευθύντρια προμηθειών της Volvo Cars. “Υποστηρίζοντας τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Circulor μπορούμε να επεκτείνουμε τη χρήση της τεχνολογίας blockchain στις δραστηριότητές μας και να συνεισφέρουμε σε μια πιο βιώσιμη επιχειρηματικότητα”.

Η Volvo Cars υπήρξε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εφάρμοσε την παγκόσμια ιχνηλασιμότητα του κοβαλτίου που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες της, εφαρμόζοντας τεχνολογία blockchain σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της. Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Circulor εφαρμόζεται σε συνεργασία με τις CATL και LG Chem, συνεργάτες παροχής μπαταριών της Volvo Cars.

Η CATL και η LG Chem είναι γνωστές εταιρείες κατασκευής μπαταριών με μακρά και επιτυχημένη ιστορία και προμηθεύουν μπαταρίες ιόντων λιθίου στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Volvo Cars όσον αφορά στην τεχνολογική πρωτοπορία, τις αξιόπιστες αλυσίδες εφοδιασμού, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και τα μοντέλα ανταγωνιστικού κόστους.

Οι συμφωνίες μεταξύ της Volvo Cars, της CATL και της LG Chem καλύπτουν την παροχή μπαταριών της επόμενης δεκαετίας για τα μοντέλα Volvo και Polestar επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του XC40 Recharge P8.

Η Volvo Cars Tech Fund ξεκίνησε το 2018 και επενδύει σε επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Εστιάζει τις επενδύσεις της σε τάσεις στρατηγικής τεχνολογίας που μετασχηματίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως τεχνητή νοημοσύνη, ηλεκτροκίνηση, αυτόνομη οδήγηση και ψηφιακή κινητικότητα.

Προηγούμενο άρθροH νέα Škoda OCTAVIA στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΗ Daimler προωθεί τη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική της