Ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της σουηδικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων, Polestar, η Volvo Cars χαιρετίζει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής της Polestar στο χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης.

Η Volvo Cars αναγγέλλει πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς συνέβη σε ταραγμένο περιβάλλον κεφαλαιαγοράς και δείχνει την ελκυστικότητα των προϊόντων Polestar και τις μελλοντικές δυνατότητες της επιχείρησης.

Στις 22 Ιουνίου, οι μέτοχοι της Gores Guggenheim, εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) που ιδρύθηκε από θυγατρικές του The Gores Group και της Guggenheim Capital LLC, ενέκριναν την συγχώνευση με την Polestar, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Τα έσοδα από την συγχώνευση θα χρησιμοποιηθούν για χρηματοδότηση των συνεχών επενδύσεων επέκτασης προϊόντων, δραστηριοτήτων και αγορών της Polestar στην ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας. Δείτε την ακόλουθη ανακοίνωση της Polestar για περισσότερες λεπτομέρειες.

«Χαιρετίζουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο της Polestar», δήλωσε ο Jim Rowan, CEO της Volvo Cars. «Ως θυγατρική μας και σημαντικός επιχειρηματικός εταίρος, η Polestar διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική μας επιδίωξη να καταστούμε αμιγώς ηλεκτροκίνητοι μέχρι το 2030 και να διαμορφώσουμε το μέλλον της κινητικότητας».

Η Volvo Cars θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος μέτοχος και επιχειρηματικός εταίρος της Polestar. Η στενή συνεργασία Volvo Cars και Polestar περιλαμβάνει διαμοιρασμό τεχνολογιών και αναπτυξιακού κόστους, καθώς και δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσω μερικώς κοινoύ κατασκευαστικού αποτυπώματος και εφοδιαστικής αλυσίδας.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την εισαγωγή της Polestar στο χρηματιστήριο, η Volvo Cars θα κατέχει το 48,3% της νέας εταιρείας.

Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης η Polestar συγκέντρωσε περίπου 890 εκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα έσοδα.

Ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar, δήλωσε: “Η εισαγωγή στο Nasdaq είναι μια απίστευτα περήφανη στιγμή για την Polestar. Ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική νέα μάρκα EV με την αποστολή να επιταχύνουμε τη στροφή προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Με 55.000 αυτοκίνητα στους δρόμους σήμερα και την παγκόσμια αναγνώριση, όπως καταδεικνύουν περισσότερα των 100 βραβεία, έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή βάση για μελλοντική ανάπτυξη. Τώρα επεκτείνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας με τρία νέα premium ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων δύο SUV, έως το 2024. Το πρώτο, το Polestar 3, ένα ηλεκτρικό SUV, θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2022 θέτοντας ένα νέο πρότυπο σε αυτό το υψηλού περιθωρίου, premium τμήμα”.

Η Polestar θα χτυπήσει το κουδούνι έναρξης στο Nasdaq στη Νέα Υόρκη στις 28 Ιουνίου 2022 για να γιορτάσει την εισαγωγή της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροNissan: Κινητήρες Formula E Gen3 στη McLaren Racing
Επόμενο άρθροΤο “Very Gay Raptor” στο Goodwood Festival of Speed