Η Nissan και η McLaren Racing ανακοίνωσαν  μια πολυετή συνεργασία, σε τεχνικό επίπεδο, η οποία θα ξεκινήσει στην αρχή της σεζόν 2022/23 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E.

Με τη McLaren Racing να επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από την 9η σεζόν , η συνεργασία προβλέπει την προμήθεια τεχνολογίας κινητήρων EV, από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στη διάσημη βρετανική ομάδα,  για όλο το χρονικό διάστημα της Formula E Gen3.

Αυτή η νέα συμφωνία με τη McLaren έρχεται να συμπληρώσει την άμεση εμπλοκή της Nissan στην πολυαναμενόμενη έγκριση Τύπου Gen3 για το άθλημα. Διαθέτοντας , σε παγκόσμιο επίπεδο, κορυφαία εμπειρία και γνώση στον σχεδιασμό και την κατασκευή συναρπαστικών αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων  και μετά την πρόσφατη εξαγορά  της e.dams, η Nissan θα συνεχίσει να αγωνίζεται  στη Formula E με τη δική της εργοστασιακή ομάδα.

Μέσω αυτής της σχέσης, η Nissan και η McLaren Racing θα συνεργαστούν στενά καθώς θα ανταγωνίζονται με  άλλους κατασκευαστές,  σε μια από τις πιο προκλητικές και τεχνικά προηγμένες σειρές αγώνων στον κόσμο.

“Η συμφωνία με τη McLaren Racing θα είναι ισχυρή, καθώς θα εμπνεύσει τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων”, δήλωσε ο Ashwani Gupta, Γενικός Διευθυντής της Nissan. “Το πρωτοποριακό πνεύμα και η ώθηση για καινοτομία είναι χαρακτηριστικά που μοιράζονται από κοινού η Nissan και η McLaren Racing, καθιστώντας τους ιδανικό συνεργάτη για εμάς στη Formula E, στην πορεία “εξηλεκτρισμού” των οχημάτων μας.”

Ο Zak Brown, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, δήλωσε: «Καθώς χτίζουμε την ομάδα για την πρώτη της σεζόν ως McLaren στη Formula E, είναι φυσικό αναζητούμε τις καλύτερες συνεργασίες και ευκαιρίες σε κάθε μέτωπο,  με την τεχνική πτυχή να είναι ένας από τους βασικούς τομείς. Η Nissan έχει αποδείξει τις γνώσεις, την τέχνη και τη δέσμευσή της στις τελευταίες τέσσερις σεζόν στη Formula E και, οδεύοντας προς την εποχή Gen3, έχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι η συνεργασία θα φέρει μεγάλη επιτυχία και στα δύο μέρη. Αυτή θα είναι μια αληθινή συνεργασία που θα κατευθύνει τόσο  τις επιδόσεις της ομάδας, όσο και την ανάπτυξη της τεχνολογίας των κινητήρων της Nissan Formula E.

Ο Tommaso Volpe, γενικός διευθυντής της Nissan Formula E και  διευθύνων σύμβουλος της Ομάδας Nissan e.dams Formula E,  σχολίασε: “Είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε αυτή την πολυετή συμφωνία με έναν μεγάλο κατασκευαστή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως η McLaren Racing. Η συνεργασία μας ξεκινά την επόμενη σεζόν με τους συναρπαστικούς νέους κανονισμούς Gen3 της Formula E, οι οποίοι θα οδηγήσουν την απόδοση των αμιγώς ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων σε απίστευτα νέα ύψη. Στη Nissan, βρισκόμαστε στη Formula E όχι μόνο για να αγωνιστούμε, αλλά και για να δείξουμε σε ένα ευρύ φάσμα θεατών πόσο εντυπωσιακά, ισχυρά και αποτελεσματικά είναι τα ηλεκτρικά μας οχήματα. Και η συνεργασία μας με τη McLaren θα μας δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας μας και να την παρουσιάσουμε σε όλο τον κόσμο.”

Η Nissan αγωνίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό. Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

 

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακά χρώματα για τα Opel Astra και Mokka
Επόμενο άρθροΗ Volvo Cars χαιρετίζει την εισαγωγή της Polestar στο Nasdaq