Τα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo C40 και XC40 Recharge σε σταθμό φόρτισης

Η Volvo Cars, η αυτοκινητοβιομηχανία η οποία στοχεύει να καταστεί αμιγώς ηλεκτρική έως το 2030, ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από την ACEA, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει τα εξής:

“Η Volvo Cars θα αποχωρήσει από την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA) στα τέλη του 2022. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την ACEA για τις προσπάθειες και τη συνεργασία της όλα αυτά τα χρόνια.

Κατόπιν ώριμης σκέψης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η στρατηγική βιωσιμότητας και οι φιλοδοξίες της Volvo Cars δεν ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις θέσεις και τον τρόπο διεξαγωγής των προσπαθειών της ACEA σε αυτό το στάδιο. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε πως είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία επί του παρόντος.

Αυτό που κάνουμε ως τομέας θα παίξει σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Στην Volvo Cars, πιστεύουμε πως όλοι πρέπει ανταποκριθούμε στην πρόκληση. Διαθέτουμε ένα από τα πλέον φιλόδοξα σχέδια στον κλάδο, αλλά δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας την μετάβαση σε μηδενικές εκπομπές.

Προτρέπουμε και τις άλλες εταιρείες να πράξουν τα δέοντα. Όποια το τολμήσει θα βρει ισχυρό σύμμαχο στη Volvo Cars.

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για ένα ασφαλέστερο αύριο”.

Η Volvo Cars, που ανήκει στον κινεζικό όμιλο Zhejiang Geely Holding και εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης τον Οκτώβριο του 2021, είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία μετά την Stellantis που δηλώνει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από τη Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου.

Φωτογραφία: Volvo Cars

Προηγούμενο άρθροΣε παγκόσμια πρεμιέρα το νέο Volkswagen Amarok
Επόμενο άρθροGlobal Fleet Survey 2022: Πρόσκληση συμμετοχής