Το αυτοκίνητο επίδειξης ID. CODE της Volkswagen έχει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην  Auto China 2024 στο Πεκίνο (25 Απριλίου – 4 Μαΐου).

Η αισθητική του πρότυπου αυτοκινήτου είναι εντελώς νέα και συνιστά προεπισκόπηση τπυ μεγάλου ηλεκτρικού SUV. Το ID. CODE σχεδιάστηκε για πλήρως αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα αυτού του μοντέλου, η Volkswagen παρέχει μια πρώτη προεπισκόπηση του νέου σχεδιαστικού ύφους των μελλοντικών μοντέλων και ταυτοχρόνως εγκαινιάζει νέα τεχνολογική εποχή. Το πρότυπο αυτοκίνητο αναπτύχθηκε ειδικά για κινέζους πελάτες. Οι στιβαρές, σαφείς και ρευστές επιφάνειές του παραπέμπουν στο Gran Turismo. Το εξωτερικό λειτουργεί ως επιφάνεια προβολής για συστήματα φωτισμού και οθόνης επόμενης γενιάς βάσει AI. Αυτό συνάδει με την νέα σχεδίαση του χώρου επιβατών του ID. CODE, όπου συναντώνται ο πραγματικός και ο εικονικός κόσμος, δημιουργώντας νέα εμπειρία κινητικότητας.

Η Volkswagen με το ID.UX επεκτείνει την προσφορά EV σε νέες ομάδες κινέζων πελατών. Η νέα εξελιγμένη μάρκα ID.UX διαδραματίζει βασικό ρόλο για την Volkswagen στην κινεζική αγορά. Με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αυτή η νέα μάρκα σχεδιάστηκε για να προσελκύει κυρίως νεότερους πελάτες.

Το ID.UX συνδυάζει δοκιμασμένες αρετές της Volkswagen με σχεδιαστικό DNA προσανατολισμένο στην καθημερινότητα. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν εξελιγμένη εξωτερική σχεδίαση και εσωτερικό που επικεντρώνεται στον οδηγό, με νέες ενδείξεις και λειτουργίεςς (HMI). Το πρώτο μοντέλο της ID.UX είναι το ID.UNYX, που θα παρουσιαστεί στην αγορά το 2024.

Η Volkswagen ενισχύει το οικοσύστημά της παραγωγής, ανάπτυξης, προμήθειας και παραγωγής μπαταριών στην Κίνα. Μέχρι το τέλος του έτους, ο αριθμός των εργαζομένων στον χώρο Ε&Α μόνο στο Anhui θα έχει αυξηθεί σε 3.000 ειδικούς. Η μάρκα εντείνει επίσης την τοπική προσαρμογή για να επιτύχει σημαντικά μικρότερους κύκλους ανάπτυξης. Κινέζοι εταίροι όπως οι XPENG, Horizon Robotics και Thundersoft πρόκειται να ενσωματωθούν στη διαδικασία ανάπτυξης σε πρώιμο στάδιο. Σε συνεργασία με την XPENG, σχεδιάζονται δύο νέα οχήματα μεσαίας κατηγορίας από το 2026. Οι εργαζόμενοι στην κοινοπραξία CARIZON με την Horizon Robotics και την κοινοπραξία CARThunder με την Thundersoft ασχολούνται με την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων για αυτόνομη οδήγηση, infotainment και συνδεσιμότητα.

Προηγούμενο άρθροΗ Škoda μοιράζει χαμόγελα στα Παιδικά Χωριά SOS
Επόμενο άρθροGoodyear: ο Ryan Waldron Πρόεδρος Αμερικής