Η Volkswagen και η Amazon Web Services (AWS) αναπτύσσουν από κοινού το Volkswagen Industrial Cloud. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια πολυετή, παγκόσμια συμφωνία για την από κοινού εκπόνηση αυτού του έργου.

Στο μέλλον, το Volkswagen Industrial Cloud θα συνδυάσει τα δεδομένα όλων των μηχανών, των εγκαταστάσεων και των συστημάτων από τις 122 εγκαταστάσεις του ομίλου Volkswagen. Αυτό θα δημιουργήσει νέες προοπτικές βελτιστοποίησης των διαδικασιών παραγωγής και θα επιτρέψει σημαντικές βελτιώσεις παραγωγικότητας στα εργοστάσια. Το Volkswagen Industrial Cloud δημιουργεί, έτσι, τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων παραγωγικότητας στην παραγωγή. Μακροπρόθεσμα, θα μπορούσε να ενσωματωθεί και η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού του ομίλου Volkswagen, με περισσότερες από 30.000 τοποθεσίες, πάνω από 1.500 προμηθευτές και συνεργαζόμενες εταιρείες. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της Amazon Web Services, η Volkswagen δημιουργεί το Industrial Cloud ως ανοικτή βιομηχανική πλατφόρμα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλοι εταίροι από τη βιομηχανία, την εφοδιαστική και τις πωλήσεις στο μέλλον.

“Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την παραγωγή ως βασικό ανταγωνιστικό παράγοντα για τον όμιλο Volkswagen. Η στρατηγική μας συνεργασία με την Amazon Web Services θα αποτελέσει το θεμέλιο”, δήλωσε ο Oliver Blume, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Porsche AG και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Aktiengesellschaft, υπεύθυνος για την Παραγωγή. “Ο Όμιλος Volkswagen, με την παγκόσμια τεχνογνωσία στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, και η Amazon Web Services, με την τεχνολογική της τεχνογνωσία, συμπληρώνουν εξαιρετικά αλλήλους. Με την παγκόσμια βιομηχανική μας πλατφόρμα θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα αναπτυσσόμενο βιομηχανικό οικοσύστημα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προσφέροντας οφέλη σε όλους τους ενδιαφερόμενους”.

“Το industrial cloud της Volkswagen, το οποίο θα επανεξετάσει τις διαδικασίες κατασκευής και εφοδιαστικής, αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα για το πώς η Volkswagen συνεχίζει να καινοτομεί και να ηγείται”, δήλωσε ο Andy Jassy, Διευθύνων Σύμβουλος της AWS. “Η συνεργασία της Volkswagen και της AWS θα επηρεάσει σημαντικά την αποδοτικότητα και την ποιότητα της παραγωγής σε ολόκληρη την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της Volkswagen, καθώς η εταιρεία αποκτά πρόσβαση στο ευρύτερο και βαθύτερο cloud με μεγαλύτερη λειτουργικότητα, περισσότερη καινοτομία, υψηλότερη απόδοση και ασφάλεια και μεγαλύτερη κοινότητα συνεργατών και πελατών από οποιονδήποτε άλλο πάροχο υποδομής. Είμαστε απολύτως ευθυγραμμισμένοι με την Volkswagen για να τη βοηθήσουμε να επαναπροσδιορίσει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας εκμεταλλευόμενη όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το σύννεφο”.

Το σύννεφο θα βοηθήσει την VW να ανιχνεύσει τα σημεία συμφόρησης, τις διακοπές της διαδικασίας εγκαίρως καθώς και να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία των μηχανημάτων και του εξοπλισμού. Τα 122 εργοστάσια του Ομίλου VW απασχολούν 650.000 εργαζόμενους και παράγουν τα οχήματα με τις μάρκες Audi, Lamborghini, Skoda, Seat, Porsche και VW.

Προηγούμενο άρθροVolvo Personal Service: πρωτοποριακό πρόγραμμα συντήρησης
Επόμενο άρθροSuzuki και Toyota συνεργάζονται στην ανάπτυξη και την παραγωγή