Ο Dr. Stephan Wöllenstein, CEO της Volkswagen Group China στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Guangzhou

Η Volkswagen Group China, μαζί με τους κινέζους εταίρους της, σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 4 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, με περίπου 40% αυτής της επένδυσης να πηγαίνει στην ηλεκτρική κινητικότητα.

Αυτό θα επιταχύνει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης του Ομίλου, η οποία θα ενισχυθεί το επόμενο έτος με την έναρξη της παραγωγής μοντέλων βασισμένων στην τροποποιημένη πλατφόρμα MEB στο Anting (SAIC-Volkswagen) και στο Foshan (FAW-Volkswagen). Και τα δύο εργοστάσια έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

“Σήμερα, σχεδόν κάθε πέμπτο αυτοκίνητο που πωλείται στην Κίνα προέρχεται από τον Όμιλο Volkswagen. Σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς, οι στρατηγικές μας αποδίδουν”, δήλωσε ο Dr. Stephan Wöllenstein, CEO της Volkswagen Group China. “Ανυπομονώ για το 2020, όταν η τοπική μας παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα κλιμακωθεί σημαντικά. Η επιτυχία στην ηλεκτρική κινητικότητα θα αποτελέσει βασική κινητήρια δύναμη για την επίτευξη του στόχου βιωσιμότητας, να επιτύχουμε ουδέτερο άνθρακα το 2050”.

Ο Όμιλος Volkswagen και οι συνεργάτες του θα επενδύσουν πάνω από 4 δισ. ευρώ στην αγορά της Κίνας το επόμενο έτος. Λόγω της συνολικής στρατηγικής για την ηλεκτρική κινητικότητα του Ομίλου, το ποσό που δαπανάται για τον λόγο αυτό θα αυξηθεί κατά 40% περίπου σε τομείς όπως η παραγωγή, η υποδομή, η ανάπτυξη ή η έρευνα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία προβλέπει γενικά να δαπανήσει περισσότερα για νέα οχήματα εναλλακτικής ενέργειας από ό,τι για αυτοκίνητα με κινητήρα καύσης. Η επένδυση το 2020 θα επικεντρωθεί και στους άλλους στόχους της Volkswagen Group China, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω βελτιστοποίησης του χαρτοφυλακίου μοντέλων, της ανάπτυξης νέων λύσεων κινητικότητας, καθώς και της προώθησης των έξυπνων πόλεων και της αυτόνομης οδήγησης.

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Volkswagen Group China θα προσφέρει 14 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, ενώ η πλήρης επίθεση ηλεκτροκίνησης του Ομίλου θα ξεκινήσει το επόμενο έτος. Το 2020, η παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen θα αρχίσει στο Anting και στο Foshan. Θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2020 με συνολική δυναμικότητα 600.000 μονάδων ετησίως. Συνολικά, ο Όμιλος μέχρι το 2025 θα προσφέρει 30 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παράγονται τοπικά, συμπεριλαμβανομένου του 1,5 εκατομμυρίου πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το σημείο αυτό.

Το 2019, η Volkswagen Group China συνέχισε να έχει σταθερή απόδοση, επιτυγχάνοντας φέτος συνολικά σωρευτικές πωλήσεις πάνω από 42 εκατομμύρια οχήματα στην αγορά της Κίνας από την πρώτη άφιξή της στη χώρα. Μέχρι τον Οκτώβριο, ο Όμιλος έχει παραδώσει 3,34 εκατομμύρια οχήματα και αύξησε το μερίδιο αγοράς του στο 19,5% (2018: 18,5%) στην Κίνα. Παρά τις προκλήσεις της αγοράς, η Volkswagen Group China αναμένει να συνεχίσει να ξεπερνά τη συνολική αγορά και είναι σίγουρη για τη μακροπρόθεσμη δυναμική της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Προηγούμενο άρθροΟ Shams-Dine El Mouden επικεφαλής της Arval Consulting
Επόμενο άρθροΟ Όμιλος BMW εξασφαλίζει τις ανάγκες του σε μπαταρίες