Η Volkswagen Financial Services (VWFS) εξαγόρασε την LogPay Financial Services (LogPay), εξειδικευμένη στις κάρτες πληρωμής καυσίμων και διοδίων. Η συμφωνία σηματοδοτεί τη δέσμευση της VWFS να επεκτείνει το φάσμα των υπηρεσιών κινητικότητας.

Η LogPay λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος δικτύου, συγκεντρώνοντας διάφορους παρόχους σταθμών καυσίμων σε μια ενιαία κάρτα. Η VWFS στοχεύει στην ενσωμάτωση και ένταξη ολόκληρης της επιχείρησης καρτών καυσίμων και εξυπηρέτησης στην LogPay.

100% των μετοχών

Η VWFS συμφώνησε να εξαγοράσει το 100% των μετοχών της LogPay από την Deutsche Verkehrsbank (DVB Bank SE), που προσφέρει χρηματοδότηση και συμβουλές για διεθνείς θαλάσσιες, αεροπορικές ή οδικές μεταφορές. Η DVB είναι θυγατρική της Deutsche Zentralgenosschaftsbank (DZ Bank) στη Φρανκφούρτη, του δεύτερου μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Γερμανίας.

Υπηρεσίες Μεταφορών

Το 2017, ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της VW απέκτησε ήδη πλειοψηφικό μερίδιο στην LogPay Transport Services, μια πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της εταιρείας, που δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη στον τομέα του ανεφοδιασμού καυσίμων και της πληρωμής διοδίων.

Έκτοτε, η LogPay Transport Services έχει επεκτείνει σημαντικά το δίκτυό της καρτών καυσίμων με φορτηγά, αυτοκίνητα και στόλους ως πελάτες, που έχουν σήμερα πρόσβαση σε περισσότερους από 12.000 σταθμούς στην Ευρώπη (οι μισοί από αυτούς στη Γερμανία).

Στρατηγική ανάπτυξη

Η VWFS αναφέρει ότι η εξαγορά της LogPay της επιτρέπει να συγκεντρώσει τις δραστηριότητές της καρτών καυσίμων και να γίνει ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών καυσίμων και διοδίων στην Ευρώπη. Από την άποψη της LogPay, η εξαγορά από την VWFS σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για βιώσιμη κερδοφόρο στρατηγική ανάπτυξη.

Η LogPay κατέχει επίσης την LogPay Mobility Services, η οποία είναι ο κύριος επεξεργαστής πληρωμών των τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών στη Γερμανία.

Προηγούμενο άρθροTα ντίζελ Mercedes και Jaguar καθαρότερα από τις απαιτήσεις
Επόμενο άρθροTo Honda E Prototype εξέλιξη του Urban EV Concept