Η Uber συνεργάζεται με την IT Taxi

Η Uber συνεργάζεται με την μεγαλύτερη υπηρεσία ταξί στην Ιταλία, την IT Taxi, προς επιτάχυνση των προσπαθειών ανάκαμψης μετά την πανδημία.

Η συνεργασία με την IT Taxi θα επιτρέψει σε πάνω από 12.000 οδηγούς της να χρησιμοποιούν την Uber σε όλη την Ιταλία.

Η Uber εκμεταλλεύτηκε την φιλόδοξη στρατηγική επέκτασης και συνεργάζεται με υπηρεσίες ταξί, δημιουργώντας έσοδα 6,9 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2022. Η εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς και παράδοσης ανακοίνωσε ζημίες 5,6 δισ. δολαρίων κατά την περίοδο της πανδημίας τις οποίες επιδιώκει πλέον να καλύψει.

Η Uber έχει επίσης προβεί σε παρόμοιες συμφωνίες στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Νότια Κορέα και την Τουρκία, το Χονγκ Κονγκ, την Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. Η στρατηγική αυτή βοήθησε την Uber να αυξήσει τα έσοδά της κατά 136% σε ετήσια βάση, αυξάνοντας επίσης τη χρήση της πλατφόρμας της κατά 17%, φτάνοντας τους 115 εκατομμύρια χρήστες ανά μήνα.

Η συμφωνία με την IT Taxi θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο, επιτρέποντας στην Uber να παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς σε περισσότερες από 80 πόλεις στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων της Ρώμης, του Μιλάνου, του Τορίνο και της Μπολόνια.

Ο CEO της Uber, Dara Khosrowashahi, χαρακτήρισε τη συνεργασία με την IT Taxi «πραγματικά ιστορική», καθώς η Ιταλία είναι μια από τις πιο σημαντικές παγκόσμιες αγορές της Uber.

Ο πάροχος υπηρεσιών κινητικότητας SIXT συνεργάστηκε επίσης με την IT Taxi στις αρχές του τρέχοντος έτους, ξεκινώντας από τη Ρώμη. Η SIXT επιδιώκει στο μέλλον να έχει πρόσβαση σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο οδηγούς παγκοσμίως, ενώ η Uber σχεδιάζει να περιλαμβάνει στην εφαρμογή της κάθε Taxi έως το 2025.

 

Προηγούμενο άρθροΗ νέα BMW X1 και η πρώτη BMW iX1
Επόμενο άρθροΗ Polestar συνεργάζεται με την StoreDot