Το άγχος της αυτονομίας είναι αναμφίβολα από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της ηλεκτροκίνησης και η σουηδική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Polestar είναι αποφασισμένη να εξαλείψει αυτό το εμπόδιο, σε συνεργασία με την StoreDot.

Η StoreDot, startup μπαταριών EV με έδρα το Ισραήλ, αναπτύσσει μπαταρίες πυριτίου υπερταχείας φόρτισης για τα μελλοντικά αυτοκίνητα της Polestar, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας.

Στόχος είναι η δημιουργία μπαταριών ικανών να φορτίζουν έως και 160 χλμ σε πέντε μόλις λεπτά, έως το 2024. Εάν το πιλοτικό έργο επιτύχει, οι μπαταρίες υπερταχείας φόρτισης θα εξοπλίζουν τα αυτοκίνητα Polestar από το 2026.

Το Polestar 2 παρέχει φόρτιση 80% σε 35 λεπτά με ταχυφορτιστή DC 155 kW, σε στάνταρ μονοκινητήρα μεγάλης αυτονομίας και σε διπλό κινητήρα μεγάλης αυτονομίας. Η τεχνολογία StoreDot υπόσχεται φόρτιση 100% σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Ενώ οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων ανταγωνίζονται για λύση υπερταχείας φόρτισης, οι κατασκευαστές μπαταριών EV αναζητούν πιθανούς συνεργάτες την ανάπτυξή τους.

Η StoreDot δεν συνεργάζεται αποκλειστικά με την Polestar και διαθέτει και άλλες διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των Daimler, VinFast και Volvo.

Τον Απρίλιο, η Volkswagen και η bp ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία εγκατάστασης 8.000 σημείων ταχυφόρτισης σε όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Τον Ιανουάριο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης για παροχή λύσεων κατασκευής μπαταριών στην Ευρώπη σε βιομηχανική κλίμακα.

Προηγούμενο άρθροΗ Uber συνεργάζεται με την IT Taxi
Επόμενο άρθροΗ Bridgestone λανσάρει την Fleetcare