Η Uber Technologies Inc ανακοίνωσε στις 16 Ιουλίου την εξαγορά της παρόχου λογισμικού διαμετακόμισης Routematch, σηματοδοτώντας έτσι την πλέον πρόσφατη κίνηση της εταιρείας για επέκταση της δραστηριότητάς της στις δημόσιες συγκοινωνίες.

“Η Uber συνεργάζεται με εταιρείες δημοσίων μεταφορών παγκοσμίως από το 2015 για να δημιουργήσει πιο αποτελεσματικά, προσβάσιμα και ισορροπημένα δίκτυα δημόσιων μεταφορών για τα εκατομμύρια ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτά. Το κοινό μας όραμα να καταστεί η ατομική ιδιοκτησία αυτοκινήτου παρελθόν έχει δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις αρχικών και τελικών παραδόσεων σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Και ενώ έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο μαζί, χρειάζονται περισσότερα, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου”, λέει ο David Reich, Επικεφαλής της Uber Transit.

“Σήμερα, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την υλοποίηση του κοινού οράματός μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Uber εξαγόρασε την Routematch, μια κορυφαία πάροχο λογισμικού που εξυπηρετεί περισσότερους από 500 συνεργάτες πρακτορείων συγκοινωνιών σε αστικές, προαστιακές και αγροτικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο”.

Με πάνω από δύο δεκαετίες εμπειρίας, η Routematch έχει συνεργαστεί με μεγάλες και μικρές εταιρείες διαμετακόμισης, ξεκινώντας τοπικά από τις ΗΠΑ και επεκτείνεται παγκοσμίως. Έχοντας να επιδείξει μερικές από τις πλέον μακροχρόνιες σχέσεις στον κλάδο, η εταιρεία θεωρείται αξιόπιστη να παρέξει προσβάσιμες και ολοκληρωμένες τεχνολογίες σε επιβάτες κάθε δυνατότητας. Αποστολή της είναι η δημιουργία βιώσιμων οικοσυστημάτων κινητικότητας για όλους.

“Αυτή η εξαγορά συνδυάζει την τεχνογνωσία της Uber σε τεχνολογίες γενικής κινητικότητας κατά παραγγελία με τις σαφείς δυνατότητες της Routematch σε δημοτικές συγκοινωνίες, πληρωμές, εργαλεία σταθερής διαδρομής και υπηρεσίες προγραμματισμού ταξιδιών” δηλώνει ο Pepper Harward, CEO της Routematch. Και οι δύο εταιρείες πιστεύουν πως θα δημιουργηθούν νέες καινοτομίες που θα διευκολύνουν τις εταιρείες να παρέχουν τις σωστές λύσεις μεταφοράς στους επιβάτες τους, μέσω μιας διευρυμένης σειράς τεχνολογιών.

“Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα αποτελούν πάντα μια σημαντική συνιστώσα που συνδέει τους πολίτες με τις πόλεις τους. Αλλά όπως γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλές προκλήσεις που απλά δεν υπήρχαν όταν δημιουργήθηκαν υπηρεσίες και συστήματα σταθερών δρομολογίων πριν από δεκαετίες. Πιστεύουμε πως το λογισμικό ολοκληρωμένων μεταφορών μπορεί να βοηθήσει τα πρακτορεία διαμετακόμισης να παρέχουν περισσότερα οφέλη στους αναβάτες, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες” αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

“Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συγκεντρώνουμε ιδέες, προϊόντα και πληροφορίες από τη συλλογική εμπειρία της ομάδας μας. Ως σύμμαχοι των δημόσιων συγκοινωνιών, ανυπομονούμε να βρούμε νέους τρόπους και τεχνολογίες για να βελτιώσουμε τις εμπειρίες των επιβατών και να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την προσβασιμότητα για όσους τη χρειάζονται” καταλήγει.

Προηγούμενο άρθροΛύση τηλεματικής Geotab – Ford στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΛανσάρεται η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX3