Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε διοικητικές αλλαγές

Η Toyota Motor Europe θα ενσωματώσει όλες τις δραστηριότητες πωλήσεων, μάρκετινγκ και υπηρεσιών μετά την πώληση της πρώην Toyota Central Europe (TCE) με έδρα την Ουγγαρία  στις δραστηριότητες  της Toyota Motor Poland, διανομέα της Toyota στην Πολωνία.

Η Toyota Motor Europe (TME) ανακοίνωσε ότι ενοποιεί όλες τις λειτουργίες πωλήσεων, μάρκετινγκ και μετά την πώληση, τεσσάρων από τις αγορές της στην Κεντρική Ευρώπη, ως επόμενο βήμα για την εδραίωση των εργασιών της και την αξιοποίηση της μεγάλης επιτυχίας στην περιοχή. Η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία θα συντονίσουν πιο στενά τις δραστηριότητές τους της Toyota και της Lexus με την επωνυμία Toyota Central Europe (TCE). Η νέα TCE θα έχει επικεφαλής τον Πρόεδρο Jacek Pawlak και θα έχει έδρα τη Βαρσοβία.

Η TCE θα επικεντρωθεί στο να φέρει κάτω από μια στέγη όλες τις κοινές δραστηριότητες back office, όπως πληροφορική, ανθρώπινο δυναμικό και πολλές άλλες λειτουργίες υποστήριξης. Οι λειτουργίες του front office θα διατηρηθούν σε καθεμία από τις τέσσερις χώρες και οι λειτουργίες θα ενισχυθούν, χάρη στις συνέργειες στον σχεδιασμό των πόρων. Ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός είναι η νεοσυσταθείσα διαδικασία κοινόχρηστων αποθεμάτων οχημάτων που έχει ως αποτέλεσμα μια πιο λιτή αλυσίδα εφοδιασμού και συντομότερους χρόνους παράδοσης. Οι πελάτες στην περιοχή θα επωφεληθούν επίσης από μια ενιαία σειρά προϊόντων οχημάτων Toyota και Lexus.

Ο Tom Fux, Senior Vice President Sales Toyota και Lexus της TME, δήλωσε: “Με αυτήν την επόμενη φάση στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας στην Κεντρική Ευρώπη, οικοδομούμε πάνω στις προηγούμενες επιτυχίες στην περιοχή. Μεταξύ 2015 και 2021, οι συνδυασμένες πωλήσεις στην Ουγγαρία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Σλοβακία σχεδόν τριπλασιάστηκαν και το μερίδιο αγοράς υπερδιπλασιάστηκε υπό την πρώην Toyota Κεντρικής Ευρώπης. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Jacek Pawlak και την ομάδα του για αυτά τα επιτεύγματα, που ανέδειξαν την περιοχή στις χώρες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Είμαι βέβαιος ότι η νέα, μεγαλύτερη Toyota Central Europe θα είναι ένα επιτυχημένο σχέδιο για την ενοποίηση των περιφερειακών αγορών στην TME”.

Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2015 και της 31ης Μαρτίου 2022, η TCE λειτουργούσε από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, διαχειριζόμενη όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Toyota και της Lexus για την Ουγγαρία, την Τσεχία και τη Σλοβακία – ενώ τις επιχειρηματικές δραστηριότητες για την Πολωνία διαχειριζόταν η Toyota Motor Poland. Από την 1η Απριλίου, η Toyota Motor Poland με έδρα τη Βαρσοβία, Πολωνία, γίνεται Toyota Central Europe. Ταυτόχρονα, η πρώην Toyota Central Europe, με γραφεία στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, θα μετονομαστεί σε Toyota Central Europe – Hungary, παρόμοια με την Toyota Central Europe – Czech και την Toyota Central Europe – Slovakia.

Προηγούμενο άρθροΤέσσερα Red Dot Design Awards στη Honda
Επόμενο άρθροSpotawheel: Ίσες ευκαιρίες και αμοιβές για τις γυναίκες