Η Toyota Financial Services απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο στην Faxi, μια startup με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που ανέπτυξε μια πλατφόρμα εφαρμογών και λογισμικού για την παροχή κινήτρων για το carpooling.

Μέσω της εφαρμογής Faxi, οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν και να συνδεθούν με συναδέλφους που μοιράζονται την ίδια διαδρομή για την εργασία και μετακινούνται τις ίδιες ώρες. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες να ελέγχουν το carpooling των εργαζομένων σε πραγματικό χρόνο και να προσφέρουν κίνητρα και ανταμοιβές, όπως η στάθμευση κατά προτεραιότητα, σε αυτούς που χρησιμοποιούν το carpooling.

Αυτές οι πολιτικές κινήτρων έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες: ένας πελάτης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε τη συμμετοχή των συνεργατών στο carpooling από 10 σε πάνω από 200 επιβάτες και οδηγούς το μήνα, σε μόλις έξι μήνες.

Το 2018, η Toyota Financial Services αποφάσισε να αρχίσει να συνεργάζεται με την Faxi για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας carpooling υπό την επωνυμία της Toyota, η οποία θα προσφέρει κίνητρα για carpooling στην Ευρώπη. Η Toyota διεξάγει επί του παρόντος προγράμματα σε έξι πόλεις της Ευρώπης και τρεις στον υπόλοιπο κόσμο.

Λαμβάνοντας υπόψη παρόμοιες ανάγκες σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, η Toyota Financial Services αποφάσισε τώρα να επενδύσει στην Faxi ως μέτοχος πλειοψηφίας. Η Aioi Nissay Dowa Europe / Toyota Insurance Management προέβη επίσης σε επένδυση, από κοινού με τον υφιστάμενο μέτοχο Indigo group.

Στόχος είναι να αναπτυχθεί η πλατφόρμα Faxi σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής, διευρύνοντας τον σημερινό αριθμό πόλεων και έργων.

“Πρόκειται για τεχνολογία που θα αλλάξει τα δεδομένα και είμαστε ευτυχείς που την υποστηρίζουμε”, δήλωσε ο Doug Gillies, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Financial Services.

Προηγούμενο άρθροNέα σειρά ελαστικών Michelin X Multi
Επόμενο άρθροΝέα σειρά Fiat 500: Star και Rockstar