Το EyeQ4 της Mobileye

Η ZF και η Mobileye, εταιρεία της Intel, επελέγησαν από την Toyota Motor Corp για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS) προς χρήση σε πολλαπλές πλατφόρμες οχημάτων, ξεκινώντας τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ZF, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καμερών αυτοκινήτου στον κόσμο, που βασίζονται στην τεχνολογία της Mobileye, θα παρέχει επίσης το ραντάρ μεσαίου βεληνεκούς Gen 21 και θα είναι υπεύθυνη για την ενσωμάτωση κάμερας και ραντάρ σε οχήματα Toyota.

«Η Mobileye είναι ευτυχής που συνεργάζεται με την ZF για την ανάπτυξη κορυφαίας τεχνολογία υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας για την Toyota, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο», δήλωσε ο καθηγητής Amnon Shashua, senior vice president της Intel και πρόεδρος και CEO της Mobileye.

Η Mobileye και η ZF αποτελούν έναν καλό συνδυασμό για τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, λόγω της καινοτόμου προσέγγισής τους στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με απεικόνιση υπολογιστή και αισθητήρες μηχανικής εκμάθησης, εντοπισμό, χαρτογράφηση και την καλύτερη στην κατηγορία της τεχνολογία συστημάτων πλευρικού ελέγχου οχήματος, όπως η διατήρηση λωρίδας.

«Η ZF προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την Toyota και την Mobileye για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων ασφαλείας που ανταποκρίνονται σε προηγμένους παγκόσμιους κανονισμούς», δήλωσε ο Christophe Marnat, εκτελεστικός αντιπρόεδρος τμήματος ηλεκτρονικών και ADAS της ZF. «Οι καινοτόμες τεχνολογίες μας θα παρέχουν εξαιρετικές επιδόσεις και αξιοπιστία σε μικτά συστήματα και λειτουργίες ADAS».

Το EyeQ4 της Mobileye χρησιμοποιεί βελτιωμένες υπολογιστικές ικανότητες με αλγόριθμους απεικόνισης υπολογιστή, ενώ επεξεργάζεται τάχιστα πληροφορίες της εμπρόσθιας κάμερας του οχήματος. Με ποικιλία λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης οχημάτων υπό οποιαδήποτε γωνία και της ανίχνευσης λωρίδας επόμενης γενιάς, το EyeQ4 επιτρέπει σε αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota να πραγματοποιήσουν σημαντική πρόοδο στην αυτονομία, επιτυγχάνοντας υποστήριξη και ενίσχυση περίπλοκων χειρισμών.

Προηγούμενο άρθροToyota Motor Corporation: Σημαντική αύξηση πωλήσεων
Επόμενο άρθροKia: Η παραγωγή στην Ευρώπη πέρασε τα 4 εκατομμύρια