Η Toyota ανακοίνωσε την πλήρη σειρά των νέων μοντέλων GR Yaris που θα πωλούνται στην Ιαπωνία. Οι προπαραγγελίες για το GR Yaris, οι οποίες γίνονται αποδεκτές online, έχουν ήδη φτάσει περίπου τις 6.000 μονάδες στην Ιαπωνία και την Ευρώπη.

Εκτός από το RZ στην Ιαπωνία, η γκάμα θα περιλαμβάνει το RS, για απόλαυση της καλορυθμισμένης επιλογής της σειράς GR, και το αγωνιστικό RC, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το νέο GR Yaris ενσωματώνει την εμπειρία από την Toyota GAZOO Racing World Rally Team σχετικά με τον τρόπο κατασκευής αυτοκινήτων που αγωνίζονται στο WRC, καθώς και αξιολογήσεις από επαγγελματίες οδηγούς εκτός της Toyota από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης. Αναπτύχθηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των οδηγών σε διάφορους τύπους δρόμων σε όλο τον κόσμο και να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να οδηγεί ασφαλώς όπως επιθυμεί.

Εκτός από τη χρήση αλουμινίου στο καπό, την πίσω πόρτα και τις πλαϊνές, το άνω αμάξωμα του GR Yaris διαθέτει πλαστικό πάνελ οροφής με ενίσχυση ανθρακονημάτων, διαμορφωμένο με τη μέθοδο σύμμικτων φύλλων, που προσφέρει υψηλό επίπεδο ελευθερίας σχεδίασης. Η στιβαρή τρίθυρη καμπίνα συνδυάζει μικρό βάρος με εξαιρετική αεροδυναμική επίδοση.

Βελτιστοποιώντας τις ρυθμίσεις εμπρόσθιας και οπίσθιας ανάρτησης, για παράδειγμα, μέσω της συμμετοχής στο WRC, η Toyota GAZOO Racing ενημερώθηκε για τους διάφορους τύπους δρόμων που χρησιμοποιούνται τακτικά από τους πελάτες της παγκοσμίως. Το νέο GR Yaris ενσωματώνει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που συσσώρευσε η εταιρεία στην προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης των αυτοκινήτων της.

Η παραγωγή θα γίνεται στο GR Factory, μια ειδική γραμμή παραγωγής που δημιουργήθηκε στο εργοστάσιο της Toyota στο Motomachi, το οποίο διαθέτει μακρύ και αξιόπιστο ιστορικό κατασκευής σπορ αυτοκινήτων. Εκεί, γίνονται προετοιμασίες συναρμολόγησης από ειδικευμένους τεχνίτες.

Με την ανακοίνωση κυκλοφορούν και σχετικά βίντεο. Σε ένα από αυτά, ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda δηλώνει “Το GR Yaris είναι ένα αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε για νίκες. Στο παρελθόν, προσπαθήσαμε να πετύχουμε στα μηχανοκίνητα αθλήματα παίρνοντας ένα αυτοκίνητο παραγωγής και προσαρμόζοντάς το για αγώνες. Το GR Yaris είναι το πρώτο μοντέλο που αντιστρέφει αυτή τη διαδικασία. Δεν υπάρχουν  όρια στη βελτίωση αυτού του αυτοκινήτου. Οι οριστικές πινελιές σε αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να πραγματοποιηθούν από εσάς”.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Πρεμιέρα για το Fiat Professional E-Ducato
Επόμενο άρθροΟικολογικό bonus: Διαδικασία, κατηγορίες, μοντέλα