www.fleetnews.gr

Η εξειδικευμένη ολλανδική εταιρεία πλοήγησης και χαρτογράφησης TomTom λάνσαρε μια νέα συσκευή δορυφορικής πλοήγησης που τοποθετείται στο ταμπλό και παρέχει σε στόλους με παλαιότερα ή κατώτερων προδιαγραφών εταιρικά αυτοκίνητα και φορτηγάκια πρόσβαση στην ίδια προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης φωνής και σε προηγμένες συνδεδεμένες υπηρεσίες, όπως τα συστήματα ενημέρωσης και διασκέδασης που διαθέτουν τα πολυτελή αυτοκίνητα.

Η συσκευή Go Essential της TomTom διαθέτει μια πλήρως διαδραστική οθόνη αφής και είναι συμβατή τόσο με το λογισμικό αναγνώρισης φωνής του Siri όσο και με το αντίστοιχο λογισμικό για Android, το Google Now. Η νέα συσκευή δορυφορικής πλοήγησης θα διαβάζει δυνατά ειδοποιήσεις του smartphone και θα επιτρέπει στους οδηγούς να τηλεφωνούν χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους.

Τακτικές ενημερώσεις χαρτών

Οι οδηγοί επωφελούνται από την πρόσβαση σε συνεχώς ανανεωμένους χάρτες της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής, χωρίς να χρειάζεται να συνδέουν την TomTom σε υπολογιστή για την πραγματοποίηση ενημερώσεων. Αντίθετα, το εγκατεστημένο ασύρματο δίκτυο WiFi και η σύνδεση με το smartphone του οδηγού διασφαλίζουν ότι η χαρτογράφηση ενημερώνεται πάντοτε.

Τον περασμένο μήνα, η TomTom ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 1,5 δισ. αλλαγές στους ψηφιακούς χάρτες της μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή 570 αλλαγές ανά δευτερόλεπτο. Αυτές οι αλλαγές διανέμονται στους πελάτες της TomTom κάθε εβδομάδα και αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα του ζητήματος ενημέρωσης των οδηγών σχετικά με τις συνεχείς αλλαγές σε οδικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Αυτού του είδους οι πληροφορίες, οι οποίες εμπεριέχουν πάρα πολλές λεπτομέρειες, θα είναι κρίσιμης σημασίας για τα αυτόνομα οχήματα.

Η TomTom δημιούργησε προηγμένους ψηφιακούς χάρτες για 142 χώρες και ο διαδικτυακός σχεδιαστής διαδρομών (route planner) TomTom MyDrive επιτρέπει σε οδηγούς εταιρειών να σχεδιάσουν εκ των προτέρων τα ταξίδια τους και να κατεβάσουν το δρομολόγιο στη συσκευή τους Go Essential.

Ενημερώσεις για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο

Η δυνατότητα σύνδεσης στο WiFi επιτρέπει επίσης στο εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης μέσω δορυφόρου να παρέχει λεπτομερείς και σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις για την κίνηση, ανταγωνιζόμενη τη χρησιμότητα των εφαρμογών πλοήγησης όπως το Waze.

Ο Mike Schoofs, Γενικός Διευθυντής Καταναλωτών της TomTom, δήλωσε τα εξής: «Με τη νέα αυτή συσκευή, μπορούμε τώρα να προσφέρουμε καλύτερα συνδεδεμένη εμπειρία οδήγησης, καθώς και δυνατότητες προγραμματισμού εκ των προτέρων».

Το GO Essential της TomTom κοστίζει 199,95 Ευρώ με οθόνη αφής 5 ιντσών και 249,95 Ευρώ με οθόνη αφής 6 ιντσών.

Προηγούμενο άρθροNέο Nissan e-NV200 για επαγγελματικές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους
Επόμενο άρθροΦορολογία προτύπου WLTP: σχεδόν κανένα κράτος μέλος δεν είναι έτοιμο