Η τέταρτη γενιά του Škoda Superb διαθέτει περισσότερο χώρο και άνεση, έξι αποδοτικά συστήματα κίνησης και καινοτόμα συστήματα ασφαλείας.

  • Η τέταρτη γενιά της ναυαρχίδας της Skoda με κινητήρα ICE θα είναι διαθέσιμη ως hatchback και Combi estate
  • Περαιτέρω σχεδιαστικές βελτιώσεις που περιλαμβάνουν και τους νέους προβολείς LED Matrix με 40% καλύτερη απόδοση
  • Νέο και πιο διαισθητικό εσωτερικό με Škoda Smart Dials, με απέριττο και ορθολογικό σχεδιασμό και βιώσιμα υλικά
  • Αποδοτικοί κινητήρες: τρεις βενζινοκινητήρες, δύο πετρελαιοκινητήρες και ένα βελτιωμένο plug-in υβριδικό με ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων και για πρώτη φορά ένα ήπιο υβριδικό
  • Πολλά νέα, καινοτόμα και βελτιωμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης

Η τέταρτη γενιά του Škoda Superb βασίζεται στα πλεονεκτήματα της προκατόχου της, προσφέροντας ακόμα πιο εξελιγμένη σχεδίαση, περισσότερο χώρο και άνεση και τεχνολογία αιχμής. Με το νέο Skoda Superb, οι πελάτες θα μπορούν και πάλι να επιλέξουν μεταξύ της έκδοσης Combi estate και της hatchback. Η νέα σειρά επτά επιλογών σχεδίασης προσφέρει πολλές βιώσιμες λύσεις, όπως υφάσματα από 100% βιώσιμα υλικά. Παράλληλα, τα καινοτόμα Smart Dials της Skoda και η νέα φιλοσοφία εσωτερικού χώρου με ανεξάρτητη οθόνη infotainment 13 ιντσών, καθιστούν ευκολότερους τους χειρισμούς. Το εσωτερικό διαθέτει απέριττη και ευρύχωρη εμφάνιση. Η Skoda βελτιστοποίησε περαιτέρω τα κινητήρια σύνολά της για ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. Διατίθενται τρεις βενζινοκινητήρες με αποδόσεις που κυμαίνονται από 110 kW (150 hp) έως 195 kW (265 hp) και δύο diesel με 110 kW (150 hp) και 142 kW (193 hp). Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποκλειστικά για το Combi estate, καθώς και νέα ήπια υβριδική έκδοση. Τα καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης, Turn Assist και Crossroad Assist, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Superb.

“Το Superb είναι το εμβληματικό μοντέλο της γκάμας ICE της Škoda για περισσότερα από 20 χρόνια. Η τέταρτη γενιά του θα συνεχίσει να είναι ακριβώς αυτό, προσφέροντας ακόμα πιο εκλεπτυσμένο σχεδιασμό, εξαιρετική ευρυχωρία και τεχνολογία αιχμής. Οι επιπλέον βελτιώσεις των συστημάτων κίνησης και της αεροδυναμικής βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την απόδοση. Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης ανακατασκευάστηκε και προσφέρει πλέον αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων. Το νέο εσωτερικό είναι ακόμα πιο εργονομικό, με πλήθος βιώσιμων υλικών. Το Superb θα διατίθεται ως hatchback και Combi estate, ικανοποιώντας απολύτως τις ανάγκες των πελατών μας”, δήλωσε ο Klaus Zellmer, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Škoda Auto.

Το Škoda Superb κυκλοφόρησε το 2001 και έκτοτε περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια μονάδες έχουν βγει από τις γραμμές συναρμολόγησης. Εκδόσεις του Superb έχουν παραχθεί στο Kvasiny (Τσεχία), στο Solomonovo (Ουκρανία), στο Aurangabad (Ινδία) και στο Nanjing (Κίνα). Κατά τη διάρκεια δύο και πλέον δεκαετιών έχει κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Περισσότερα από 30 από αυτά αφορούσαν την τρίτη γενιά Superb μόνο το 2016, συμπεριλαμβανομένου του Red Dot Award για τον εξαιρετικό σχεδιασμό προϊόντος του Superb Combi estate. Μεταξύ 2001 και 2008, η Skoda παρέδωσε συνολικά 137.000 οχήματα πρώτης γενιάς. Η δεύτερη γενιά πούλησε συνολικά 618.000 μονάδες από το 2008 έως το 2015. Το 2009, κυκλοφόρησε η έκδοση estate. Το Superb τρίτης γενιάς κυκλοφόρησε το 2015 και μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί συνολικά 845.000 μονάδες. Οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές για το Superb τρίτης γενιάς ήταν η Γερμανία με 153.222 οχήματα (μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2023), η Τσεχία (61.479 οχήματα) και το Ηνωμένο Βασίλειο (57.054 οχήματα).

Προηγούμενο άρθροΤο μέλλον στις Fleet Europe Days 2023
Επόμενο άρθροH νέα BMW X2 βγαίνει από το Regensburg