Η Lancia παρουσίασε την τέταρτη γενιά της Ypsilon, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της.

H νέa Lancia Ypsilon παρουσιάστηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία των premium B-hatchback, χάρη στις πιο ολοκληρωμένες προδιαγραφές: μεγάλη οθόνη 10,25”, το καλύτερο στάνταρ σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και το καλύτερο σύστημα εξωτερικού φωτισμού από άποψη τεχνολογίας και έκταση. Είναι επίσης το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία εξοπλισμένο με στάνταρ αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Η νέα Lancia Ypsilon είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Stellantis με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας S.A.L.A., μια έξυπνη εικονική διεπαφή για άνετη οδηγική εμπειρία.

Η ηλεκτρική Lancia Ypsilon ξεφεύγει σχεδιαστικά από τα καθιερωμένα. Κοιτάζοντας το νέο μοντέλο είναι σαν να βλέπουμε ένα τρισδιάστατο μοτίβο, με πολλές ακμές και τους προβολείς να είναι τοποθετημένοι στα πλάγια. Στο πίσω μέρος, υπάρχουν δύο στρογγυλά φώτα, ενώ στο πλάι ξεχωρίζουν οι κρυφές χειρολαβές των πίσω θυρών.

Στο εσωτερικό διαθέτει ευρυχωρία και εξοπλίζεται με τις δύο οθόνες 10,25 ιντσών. Η μία εκτελεί χρέη πίνακα οργάνων και η άλλη φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων. Διαθέτει επίσης ένα εξελιγμένο ηχοσύστημα, φωτισμό περιβάλλοντος και ένα ειδικό φίλτρο για το κλιματιστικό που απαλλάσσει από το 99% των βλαβερών σωματιδίων.

Με μήκος 4,08 μέτρα και πλάτος 1,76 μέτρα, το καινούργιο μοντέλο είναι μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του. Το ηλεκτρικό μοντέλο ζυγίζει 1.584 κιλά, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσουν και ήπιες υβριδικές εκδόσεις φυσικού αερίου που θα είναι ελαφρύτερες.

Κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένος εμπρός με απόδοση 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Χρησιμοποιεί μπαταρία 51 kWh, που προσφέρει αυτονομία έως και 403 χλμ στο συνδυασμένο κύκλο WLTP. Η μπαταρία, μπορεί να επαναφορτιστεί από το 20% στο 80% σε 24 λεπτά μέσω σύνδεσης DC, ενώ χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά για να επαναφορτιστεί αρκετά για 100 χλμ.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών προγραμμάτων οδήγησης του συστήματος Drive Mode (Eco, Normal και Sport). Σε κάθε πρόγραμμα αλλάζει η απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το βάρος του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού. Η νέα Lancia Ypsilon αναμένεται στις αγορές της Ευρώπης σε μερικούς μήνες.

«Με τη νέα Lancia Ypsilon, το πρώτο αυτοκίνητο της νέας εποχής της μάρκας, επαναλανσαριζόμαστε, ξεκινώντας ξανά από την Ιταλία. Ο σχεδιασμός της είναι εμπνευσμένος από το ένδοξο παρελθόν της μάρκας, που τώρα ερμηνεύεται εκ νέου με σύγχρονο τρόπο. Το μοντέλο αντιπροσωπεύει την απόλυτη έκφραση της άνεσης και της σχεδίασης, που χαρακτηρίζεται από κορυφαία τεχνολογία και συνδεσιμότητα στην κατηγορία, αλλά πάντα απλή και διαισθητική, στο τέλειο στυλ της Lancia. Αυτό το αποτέλεσμα επιτεύχθηκε επίσης χάρη στη συνεργασία με την Cassina, που μαζί με το Centro Stile στο Τορίνο σχεδίασαν ένα πραγματικό σαλόνι, εμπνευσμένο από τα φιλόξενα ιταλικά σπίτια», δήλωσε ο Luca Napolitano, CEO της μάρκας Lancia.

Προηγούμενο άρθροΔύο σημαντικά βραβεία για την Bentley Continental GT
Επόμενο άρθροΤο νέο Audi RS 6 Avant GT