Το νέο Audi RS 6 Avant GT

Το νέο Audi RS 6 Avant GT είναι το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει από τα άλλα της γκάμας του, το RS 6 Avant και το RS 6 Avant performance, χάρη στην ακόμα πιο εντυπωσιακή του εμφάνιση βάσει του προτύπου RS 6 GTO.

Η ειδική έκδοση διαθέτει πολλές ιδιαίτερες λεπτομέρειες, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της. Το εντυπωσιακό σπόιλερ οροφής, ο επανασχεδιασμένος διαχύτης και οι ζάντες 22 ιντσών ξεχωριστής σχεδίασης υπογραμμίζουν την κορυφαία θέση του στη γκάμα.

Το εσωτερικό διαθέτει καθίσματα bucket υψηλής ποιότητας, ανανεωμένο χρωματικό συνδυασμό και ατομική αρίθμηση στην κεντρική κονσόλα, ως αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Η ελαφρά, ρυθμιζόμενη ανάρτηση coilover, μοναδική στο RS 6 Avant GT και το επανασχεδιασμένο σπορ διαφορικό quattro του οπίσθιου άξονα εμπλουτίζουν την οδηγική εμπειρία.

Ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος οκτακύλινδρος κινητήρας διάταξης V αποδίδει ισχύ 463 kW (630 PS) και 850 Nm ροπής από τις 2.300 έως τις 4.500 σ.α.λ.. Οι παραδόσεις του Audi RS 6 Avant GT θα ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με τιμή από 219.355 ευρώ.

Οι 660 μόνο μονάδες παγκοσμίως και η κληρονομιά του που βασίζεται στο Audi 90 quattro IMSA GTO εγγυώνται την αποκλειστικότητα του μοντέλου.

Η παραγωγή του στο Böllinger Höfe είναι ουδέτερη άνθρακα. Για να επιτευχθεί αυτό, η Audi χρησιμοποιεί πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και θερμότητα από ανανεώσιμες πηγές. Οι εκπομπές CO2, που η Audi δεν μπορεί ακόμα να εξαλείψει μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αντισταθμίζονται μέσω πιστοποιημένων περιβαλλοντικών έργων.

Προηγούμενο άρθροΗ τέταρτη γενιά της Lancia Ypsilon
Επόμενο άρθροΗ Skoda Auto αναβαθμίζει το Octavia