Η Stellantis N.V. παρουσιάζει το όραμά της για την νέα εποχή ελεύθερης κινητικότητας στην CES 2023, την μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση τεχνολογίας, στο Λας Βέγκας, 5-8 Ιανουαρίου 2023.

Η εταιρεία ηγείται του κλάδου έχοντας δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2038 –στόχος που απαιτεί καινοτομία και πλήρη αναθεώρηση της επιχείρησης. Ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares, κλήθηκε να προβεί σε κεντρική ομιλία για το όραμα της Stellantis, την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, στο Venetian Palazzo Ballroom.

«Στην CES παρουσιάζουμε την καλύτερη τεχνολογία μας που αποσκοπεί στην ικανοποίηση των πελατών μας και στην αντιμετώπιση της σοβαρότερης σήμερα παγκόσμιας πρόκλησης, της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Θα δείτε πώς παρέχουμε ηλεκτρική κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων, πώς το λογισμικό μας καθιστά ευκολότερη και ασφαλέστερη την κινητικότητα και πώς όλες μας οι αποφάσεις μας βασίζονται στη βιωσιμότητα. Η προσπάθειά μας να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2038 είναι το άστρο που μας οδηγεί».

Τα κυριότερα σημεία της κεντρικής παρουσίασης περιλαμβάνουν τις παγκόσμιες πρεμιέρες του Peugeot Inception Concept, που θα παρουσιάσει η CEO της Peugeot, Linda Jackson, και το Ram 1500 Revolution BEV Concept, που θα παρουσιάσει ο CEO της Ram, Mike Koval. Για όσους δεν θα βρίσκονται στο Λας Βέγκας, η κεντρική παρουσίαση της Stellantis θα μεταδοθεί ζωντανά.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει:

  • Ram 1500 Revolution BEV Concept: Με αποκλειστικά χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας και βασισμένο στο STLA Frame, την αρχιτεκτονική body-on-frame BEV-by-design, το Ram 1500 Revolution BEV Concept είναι ένα φουτουριστικό πρότυπο, με το οποίο η κορυφαία μάρκα φορτηγών θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία της.
  • Peugeot Inception Concept: Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του, το Peugeot Inception Concept παρουσιάζει το συναίσθημα στην σχεδίαση και το μελλοντικό όραμα της μάρκας, με πιλοτήριο που επαναπροδιορίζει την εμπειρία του αυτοκινήτου, επανασχεδιάζει τον εσωτερικό χώρο και αναδιαμορφώνει την οδήγηση μέσω της επόμενης γενιάς του Peugeot i-Cockpit.
  • Jeep® Brand 4xe: Η ικανότητα εκτός δρόμου της θρυλικής μάρκας Jeep ενισχύεται τώρα από σύστημα ηλεκτροκίνησης που μετατρέπει το 4xe σε νέο 4x Η Jeep, με ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για το 100% των μοντέλων της έως το 2025, επιδιώκει επίτευξη μηδενικών εκπομπών και αυτόνομης ελευθερίας για διαδρομές εκτός δρόμου.
  • Chrysler: Προεπισκόπηση των πρώτων βορειοαμερικανικών εφαρμογών της νέας συνδεσιμότητας της Stellantis και των πιο πρόσφατων εξελίξεων του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος μπαταρίας Chrysler το 2025 και της πλήρους γκάμας BEV το 2028.
  • Dodge Charger Daytona SRT BEV: Αυτό το πρότυπο επαναπροσδιορίζει την έννοια του ενισχυμένου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μια ματιά στο ηλεκτρικό μέλλον της Dodge και ένα όχημα μηδενικών εκπομπών.
  • FIAT: Η FIAT θα παρουσιάσει το «FIAT Metaverse Store», τον πρώτο διαδραστικό εκθεσιακό χώρο στο metaverse. Μια καθηλωτική και απλή εμπειρία της μάρκας. Ήδη στο διαδίκτυο, παρουσιάζεται στο περίπτερο της Microsoft στη CES.
  • Free2move: Η μάρκα υπηρεσιών κινητικότητας της Stellantis προσφέρει πολυτροπική πλατφόρμα 360 μοιρών που προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες των καταναλωτών, ιδιωτών ή επαγγελματιών. Αυτή η ευέλικτη, επεκτάσιμη και σπονδυλωτή πλατφόρμα λογισμικού μπορεί να ενσωματώσει όλες τις μελλοντικές υπηρεσίες κινητικότητας, όπως η μικροκινητικότητα ή η αυτόνομη μετακίνηση.
Προηγούμενο άρθροDataforce: Εξέλιξη CO2 και εξηλεκτρισμού στην Ευρώπη
Επόμενο άρθροΗ Nissan στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2023