Η Stellantis N.V και η General Motors Holdings LLC, θυγατρική της General Motors Company (“GM”) συνήψαν συμφωνία επαναγοράς μετοχών (“SRA”) αναφορικά με τα 69,1 εκατομμύρια κοινών μετοχών της Stellantis, που αντιπροσωπεύουν περίπου 2,2% του μετοχικού της κεφαλαίου, που δικαιούται η GM κατά την άσκηση των Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών που εκδόθηκαν αρχικά από την Peugeot S.A. (“PSA”) για λογαριασμό της GM το 2017.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν για λογαριασμό της GM, στο πλαίσιο εξαγοράς της αυτοκινητοβιομηχανίας Opel Vauxhall εκ μέρους της PSA. Κατά την άσκηση των Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών, η Stellantis θα εκχωρίσει επίσης στην GM περίπου 1,2 εκατομμύρια κοινές μετοχές της Faurecia και συνολικό ποσό μετρητών περίπου 130 εκατομμυρίων ευρώ για δικαιώματα μερισμάτων που καταβάλλονται από την PSA και την Stellantis.

Το τίμημα που θα πληρώσει η Stellantis για τις κοινές μετοχές θα ανέλθει συνολικά στα 923.247.678 ευρώ (το ποσό αυτό βασίζεται στον σταθμισμένο όγκο μέσης τιμής της κοινής μετοχής Stellantis στη ρυθμιζόμενη αγορά του Euronext του Μιλάνου, τις τελευταίες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης).

Προηγούμενο άρθροFiat 500e και Jeep Wrangler 4xe στην Mobility 2022
Επόμενο άρθροFord Mustang έβδομης γενιάς, GT και Dark Horse