Ο Antonio Filosa αναλαμβάνει CEO της μάρκας Jeep την 1η Νοεμβρίου 2023

Η Stellantis αντικαθιστά τον CEO της μάρκας Jeep και ανακοίνωσε επιπλέον οργανωτικές αλλαγές, με ισχύ από την 1η Νοεμβρίου 2023.

Ο Antonio Filosa αναλαμβάνει CEO της Jeep, αντικαθιστώντας τον Christian Meunier, ο οποίος θα επικεντρωθεί σε προσωπικά θέματα. Ο Christian Meunier ανέλαβε Chief Executive Officer της μάρκας Jeep της Stellantis τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Antonio Filosa ανέλαβε Chief Operating Officer (COO) της Νότιας Αμερικής και μέλος της Ανώτατης Εκτελεστικής Ομάδας της Stellantis τον Ιανουάριο του 2021.

Διαθέτει εκτενή εμπειρία σε δραστηριότητες αγορών και μεταποίησης, καθώς και στη συνολική διοίκηση και στρατηγική της επιχείρησης.
Εντάχθηκε στον Όμιλο Fiat το 1999, υπεύθυνος για όλες τις δραστηριότητες Αγορών στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Έκτοτε, ο κ. Filosa κατείχε μια σειρά από θέσεις αυξημένης ευθύνης στην FCA, συμπεριλαμβανομένης της θητείας ως διευθυντής εργοστασίου στις εγκαταστάσεις Betim (Βραζιλία).
Ο κ. Filosa διετέλεσε επίσης επικεφαλής της Αργεντινής καθώς και επικεφαλής των μαρκών Alfa Romeo και Maserati για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής, θέσεις που κατείχε από το 2016 και το 2018, αντίστοιχα.

Διετέλεσε COO για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής της FCA και ήταν μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου FCA από τον Μάρτιο του 2018. Ο Antonio Filosa αναλαμβάνει CEO της μάρκας Jeep την 1η Νοεμβρίου 2023.

Ο Emanuele Cappellano αναλαμβάνει COO της Stellantis South America

Ο Emanuele Cappellano αναλαμβάνει Chief Operating Officer της Stellantis South America, αντικαθιστώντας τον Antonio Filosa. Διετέλεσε Οικονομικός Διευθυντής Νότιας Αμερικής της εταιρείας από το 2017 έως το 2021 και διατελεί CEO και Διευθυντής Στρατηγικής και Εταιρικής Ανάπτυξης Βόρειας Αμερικής του Marcolin Group από τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Ashwani Muppasani αναλαμβάνει COOf της Stellantis India & Asia Pacific

Ο Ashwani Muppasani, επί του παρόντος επικεφαλής της China National Sales Company από τον Ιούλιο του 2022, αναλαμβάνει Chief Operating Officer της Stellantis India & Asia Pacific, αντικαθιστώντας τον Carl Smiley, που αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην ιδιωτική του ζωή.

“Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον Christian και τον Carl για τη δέσμευσή τους και τη συμβολή τους να καταστεί η Stellantis η κορυφαία εταιρεία που είναι σήμερα», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Οι συνθήκες ζωής πρέπει να μας κάνουν να αποδεχόμαστε τις προσωπικές αποφάσεις των συναδέλφων, καθώς απεικονίζουν τις ανθρώπινες ιδιότητές τους, πέραν της επιχειρηματικής τους οξυδέρκειας. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο Emanuele και ο Ashwani, ως νεοδιορισθέντες Εκτελεστικοί Αντιπρόεδροι, καθώς και ο Antonio στα νέα του καθήκοντα ως CEO της Jeep, θα συνεχίσουν την πορεία που χάραξαν οι προκάτοχοί τους και θα οδηγήσουν στην περαιτέρω επιτυχία της Stellantis σε αυτήν την περίοδο βαθιάς αλλαγής στον τομέα μας”.

Προηγούμενο άρθροMotor Oil: Έναρξη του έργου υδρογόνου «TRIERES»
Επόμενο άρθροHYVIA: οικοσύστημα κινητικότητας υδρογόνου