Στο μετοχικό κεφάλαιο της Sixt θέλει να μπει, όπως φαίνεται, ο Τάκης Θεοχαράκης Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, με μοναδικό θέμα την “Πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποβολή πρόταση εξαγοράς των μετοχών εκδόσεως της εταιρείας ΛΑΙΟΝ ΡΕΝΤΑΛ ΑΕ που ανήκουν στην ΛΑΙΟΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕ“.

Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση προς τους μετόχους θα υπάρξει “αιτιολόγηση και τεκμηρίωση της σκοπιμότητας, της στόχευσης, των πόρων χρηματοδότησης και των επιπτώσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, όπως αυτά διαμορφώνονται με βάση τα βιβλία, τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2018 και τις ισχύουσες συμβάσεις ρύθμισης και αναδιάρθρωσης του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας”.

Η Lion Rental με έδρα το Περιστέρι Αττικής δραστηριοποιείται  στην ελληνική αγορά από το 1998, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της SIXT GmbH & Co. και παρέχει υπηρεσίες στην ευρύτερη αγορά της ενοικίασης οχημάτων, καλύπτοντας τόσο την βραχυχρόνια μίσθωση (Rent a Car), όσο και την μακροχρόνια μίσθωση (Long term). Έχει παρουσία σε 70 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα και ο κύκλος εργασιών της για το 2017 ανήλθε σε 30 εκ. ευρώ.

Μέτοχοι της εταιρείας ήταν η Lion Ελλάς και ΤΕΟΔΟΜΗ Α.Κ.Τ.Ε. του ομίλου επιχειρήσεων του Βασίλη Θεοχαράκη, θείου του Τάκη Θεοχαράκη. Καθώς, όμως, ο όμιλος του επιχειρηματία και διακεκριμένου ζωγράφου, Βασίλη Θεοχαράκη, αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες έχοντας συσσωρεύσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 303,6 εκατ. ευρώ, οι πιστώτριες τράπεζες πίεσαν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Έτσι στα τέλη του 2018 η Mοτοδυναμική, που αντιπροσωπεύει τις μάρκες Porsche και Yamaha στην ελληνική αγορά, απέκτησε το 80,5% της Lion Rental, συμμετέχοντας με 15 εκατ. ευρώ σε σχετική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ωστόσο, το 19,5% παρέμεινε στους παλαιούς μετόχους της Lion Rental και σε αυτό ακριβώς το μετοχικό ποσοστό στοχεύει η Νικ. Ι. Θεοχαράκης.

Υπογραμμίζεται πως όμιλος Βασίλη Θεοχαράκη από το 2013 είναι ανεξάρτητος από τις εταιρείες Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και Θεοχαράκης Α.Ε., οι οποίες ελέγχονται από την οικογένεια του Τάκη Θεοχαράκη. Οι δύο αυτές εταιρείες, στις οποίες η οικογένεια Βασίλη Θεοχαράκη έχει μειοψηφική μόνο συμμετοχή, έχουν ως βασική δραστηριότητα την αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων Nissan αλλά και τις εξωλέμβιες μηχανές Suzuki, αντιπροσωπεία αγροτικών μηχανημάτων και ελαστικών όπως τα Yokohama.

Φωτογραφία: Τάκης Θεοχαράκης Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Προηγούμενο άρθροΕύκολη διασύνδεση του στόλου με την ALD Automotive
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Hyundai / Kia και Rimac για δημιουργία EVs υψηλών επιδόσεων