Η Sixt συνεργάζεται με την startup Tier Mobility για να προσφέρει e-scooters μέσω της εφαρμογής της. Η Tier είναι ο τρίτος πάροχος ηλεκτρικών σκούτερ που εισέρχεται στη γερμανική αγορά μετά την Lime και την Circ. Για τη Sixt, η προσφορά επεκτείνεται ενισχύοντας τη λύση της σε «κινητικότητα πρώτου και τελευταίου μιλίου». Η εφαρμογή Sixt προσφέρει ήδη εξ ολοκλήρου ψηφιακά ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμοιρασμό αυτοκινήτων (car sharing) και ride hailing.

Τα e-scooters της Tier θα είναι σύντομα διαθέσιμα στο Βερολίνο, το Αμβούργο, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, την Κολωνία, τη Βόννη και το Münster – τόσο μέσω της δικής της εφαρμογής όσο και μέσω της εφαρμογής Sixt. Τα e-scooters της κατηγορίας Tier θα είναι επίσης διαθέσιμα μέσω των εφαρμογών δημοτικών μεταφορικών εταιρειών στο Βερολίνο (Berliner Verkehrsbetriebe) και στο Μόναχο (Münchner Verkehrsgesellschaft).

Το πόσα e-scooters θα διατεθούν, είναι ασαφές. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε “χιλιάδες” συνολικά. Μόνο στο Μόναχο υπολογίζεται ότι είναι 1.500 μονάδες. Το σχέδιο είναι να επεκταθεί η συνεργασία μεταξύ της Sixt και της Tier σε περισσότερες πόλεις της Γερμανίας και τελικά και σε άλλες χώρες.

Προηγούμενο άρθροΔωρεάν τεχνικός έλεγχος από την Mopar
Επόμενο άρθροΗ Yandex σχεδιάζει δοκιμές αυτόνομων χωρίς οδηγό ασφαλείας