Από την 1η Ιανουαρίου 2021, το διοικητικό συμβούλιο της Sixt SE διευρύνθηκε με τον εκπρόσωπο του νέου τμήματος για ενοικίαση βαν και φορτηγών.

Επικεφαλής του νέου τμήματος ανέλαβε ο Daniel Marasch, σε μια κίνηση ανταπόκρισης στην αυξανόμενη σημασία του αντίστοιχου τομέα.

Αξιοποιώντας στο έπακρο τις συνέργειες της δραστηριότητας ενοικίασης αυτοκινήτων, η Sixt ανοίγει το δρόμο για ουσιαστική και κερδοφόρα ανάπτυξη αυτού του νέου τμήματος. Η Sixt εκτιμά την αξία της αγοράς ενοικίασης ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και φορτηγών σε πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ας σημειωθεί πως οι δραστηριότητες του παγκόσμιου παρόχου κινητικότητας εκτείνονται παγκοσμίως σε 2.000 τοποθεσίες σε 105 χώρες του κόσμου και στις πέντε ηπείρους.

Ο Daniel Marasch, 43 ετών είναι πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lidl, με μεγάλη εμπειρία, τόσο στη διεθνή επέκταση, όσο και στη δημιουργία βιώσιμων logistics και αλυσίδων εφοδιασμού. Σε ηλικία μόλις 25 ετών, ο Daniel Marasch διορίστηκε διευθυντής πωλήσεων της Lidl Ιρλανδίας, πριν αναλάβει CEO της εταιρείας στην Ιταλία και τη Γερμανία. Αργότερα, ως μέλος του διεθνούς ΔΣ της Lidl, ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την ανάπτυξη στρατηγικά σημαντικών ξένων αγορών.

Η αγορά ενοικίασης βαν και φορτηγών υπόσχεται υψηλό δυναμικό ανάπτυξης

Τα τελευταία χρόνια, η Sixt σημειώνει σταθερή, κερδοφόρα ανάπτυξη στον τομέα βαν και φορτηγών και στον γερμανόφωνο κόσμο, έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες ενοικίασης επαγγελματικών οχημάτων κάτω των 7,5 τόνων. Η Sixt εντοπίζει τεράστιες δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα τα επόμενα χρόνια, και δεδομένης των ανερχόμενων online δραστηριοτήτων, αναμένει συνεχή αύξηση της ζήτησης για επαγγελματικά οχήματα να παραδώσεων. Η online προσφέρει στους πελάτες της logistics οχήματα για το σκοπό αυτό με υψηλό βαθμό ευελιξίας. Ανάλογα με την περίοδο χρήσης, μια ευρεία επιλογή μαρκών μπορεί να παραδοθεί με ευελιξία σε σύντομο χρονικό διάστημα από περισσότερους από 800 σταθμούς βαν και φορτηγών παγκοσμίως.

Επιπλέον, η Sixt στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των πελατών ψηφιοποιώντας την επιχείρηση ενοικίασης βαν και φορτηγών. Με την πλατφόρμα κινητικότητα ONE και την έξυπνη συνδεσιμότητα οχημάτων μέσω τηλεματικής, η Sixt προσφέρει την υποδομή που επιτρέπει στους πελάτες της πλήρως ψηφιοποιημένη και επομένως εξαιρετικά ευέλικτη ενοικίαση και χρήση βαν και φορτηγών στο μέλλον.

Φωτογραφία: Sixt 

Προηγούμενο άρθροΗ Ford μοιράζεται δεδομένα οδικής ασφάλειας
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Καλαμαριάς απέκτησε δύο Nissan LEAF