Η Ford μοιράζεται δεδομένα οδικής ασφάλειας με άλλους κατασκευαστές για να καταστούν οι μετακινήσεις ασφαλέστερες. Συμφωνία αμοιβαιότητας δεδομένων, με την υποστήριξη της ΕΕ, για την οδική ασφάλεια.

Στους συνεργάτες περιλαμβάνονται οι BMW, Volvo, Mercedes-Benz, TomTom, HERE Technologies και τα κέντρα διαχείρισης κυκλοφορίας της ΕΕ.

Η Ford θα βοηθήσει τους οδηγούς συνδεδεμένων οχημάτων πολλών μαρκών να ενημερώνονται εγκαίρως για ενδεχόμενες επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης κατά τη διαδρομή, μέσω συμφωνίας διαμοιρασμού δεδομένων οδικής ασφάλειας.

Το σύστημα Τοπικής Πληροφόρησης Κινδύνου, που παρουσιάστηκε με το νέο Ford Puma στις αρχές του 2020 και τώρα εξοπλίζει τα καινούργια Ford, συμπεριλαμβανομένου του νέου Kuga, προειδοποιεί ήδη τους οδηγούς για κινδύνους οδικής ασφάλειας που επίκεινται. Με τη νέα συμφωνία, τα οχήματα άλλων κατασκευαστών θα μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν και να μοιράζονται πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που συναντούν, συμβάλλοντας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

“Τα συνδεδεμένα οχήματα βοηθούν τους οδηγούς στην πρόληψη επικείμενων κινδύνων”, δήλωσε ο Peter Geffers, διευθυντής Connected Vehicles της Ford Europe. “Τα οικοσυστήματα ανταλλαγής δεδομένων οδικής ασφάλειας είναι πιο αποτελεσματικά όταν περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα οχήματα και πηγές τηλεματικής. Η επέκταση των πλεονεκτημάτων αυτής της τεχνολογίας σε όσους δεν οδηγούν αυτοκίνητα Ford αποτελεί σημαντική πρόοδο”.

Υπό την καθοδήγηση της συνεργασίας Data for Road Safety, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συμφωνία έχει τεθεί σε 16μηνη δοκιμή, κατά τη διάρκεια της οποίας δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα πληροφόρησης οδικής ασφάλειας (SRTI) – όπως ακινητοποιημένα οχήματα, ολισθηροί δρόμοι ή μειωμένη ορατότητα – ανταλλάχθηκαν μεταξύ διαφόρων οχημάτων. Οι συνεργάτες, από κοινού με τη Ford, περιλαμβάνουν την BMW, την Mercedes-Benz και την Volvo, με το οικοσύστημα ανταλλαγής δεδομένων να είναι πλέον ανοιχτό σε νέους συμμετέχοντες.

Ανώνυμα δεδομένα οχήματος, όπως χρήση φώτων ομίχλης, πέδηση έκτακτης ανάγκης ή ενεργοποίηση αερόσακου, καταγράφονται προς προσδιορισμό ύπαρξης και εντοπισμού πιθανών κινδύνων. Αυτές οι προειδοποιήσεις διαβιβάζονται μέσω του μόντεμ FordPass Connect, σε έναν ασφαλή διακομιστή Ford και μέσω αυτού τα δεδομένα διανέμονται σε συνεργάτες SRTI (Safety-Related Traffic Information) που συγκεντρώνουν μηνύματα κινδύνου από διάφορες πηγές και τα μοιράζονται με πολλαπλές μάρκες οχημάτων.

Τα σχετικά μηνύματα SRTI διαβιβάζονται αμέσως – και πάλι μέσω κινητών επικοινωνιών – σε οχήματα πλησίον του πιθανού κινδύνου και εμφανίζονται στην οθόνη του ταμπλό του οδηγού. Εκτός από την προειδοποίηση άλλων οδηγών, οι πληροφορίες μπορούν να ειδοποιήσουν υπηρεσίες έκτακτης βοήθειας, παρέχοντας άμεσα δεδομένα ακριβούς εντοπισμού.

“Το οικοσύστημα Δεδομένων Οδικής Ασφάλειας είναι μια αμοιβαία επωφελής για το κοινωνικό σύνολο Συνεργασία Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα, που παρέχει εμπλουτισμένα δεδομένα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας με πολύ απτό τρόπο”, δήλωσε ο Joost Vantomme, πρόεδρος του νέου οικοσυστήματος SRTI. “Οι κατασκευαστές οχημάτων που συμμετέχουν στο έργο είναι πρόθυμοι να μοιράζονται τα δεδομένα σε καθημερινή βάση και θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους συμβολής στο οικοσύστημα δεδομένων SRTI, από κοινού με όλους τους συνεργάτες”.

Προηγούμενο άρθροCoradia iLint, το πρώτο τρένο υδρογόνου βραβεύθηκε
Επόμενο άρθροΗ Sixt ετοιμάζεται για ευρεία ενοικίαση βαν και φορτηγών