Η Sigrid de Vries θα ηγηθεί της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο Eric-Mark Huitema θα αποχωρήσει από την ACEA μετά από θητεία τριών ετών.

Η Sigrid de Vries αναλαμβάνει την θέση της Γενικής Διευθύντριας της ACEA από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ. Θα διευθύνει την Ένωση που περιλαμβάνει τους 16 μεγάλους ευρωπαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, φορτηγών, βαν και λεωφορείων σε επίπεδο ΕΕ.

Ο Eric-Mark Huitema, Γενικός Διευθυντής της ACEA από το 2019, θα αποχωρήσει στις 31 Αυγούστου 2022, κατόπιν δικής του απόφασης. «Ο χρόνος μου ως Γενικός Διευθυντής της ACEA υπήρξε ικανοποιητική και θετική περίοδος μετασχηματισμού της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας και της ένωσής μας», δήλωσε.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω την ομάδα μου, καθώς και όλα τα μέλη της ACEA, για τη στενή και έμπιστη συνεργασία. Ήταν τιμή μου να συμμετάσχω στον μετασχηματισμό του κλάδου, να ηγηθώ της μετάβασης της ACEA και να εκπροσωπώ τα μέλη της μέσω αυτού του ηγετικού ρόλου. Μετά από τρία ικανοποιητικά χρόνια, αποφάσισα να επιδιώξω νέους στόχους».

Ο Oliver Zipse, Πρόεδρος της ACEA δήλωσε: «Σεβόμαστε την απόφαση του Eric-Mark Huitema και του ευχόμαστε επιτυχία στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε ισχυρή συμμετοχή στην εκπροσώπηση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ως προοδευτικού παράγοντα, που ενστερνίζεται τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ».

«Η τοποθέτηση της Sigrid de Vries θα ενισχύσει τον προορατικό ρόλο της αυτοκινητοβιομηχανίας ως παράγοντα αφοσιωμένου στην κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα και στην ψηφιακή και ανθεκτική οικονομία. Είναι έμπειρη ηγέτης, με στιβαρό ιστορικό και χαίρει σεβασμού εκ μέρους των ευρωπαίων ενδιαφερόμενων μερών. Τα μέλη της ACEA και εγώ προσωπικά ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά μαζί της στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Zipse.

Η Ολλανδή κ. de Vries χρημάτισε Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Προμηθευτών Αυτοκινήτων (CLEPA) από το 2017 και ολοκληρώνει την θητεία της τον Αύγουστο. Η καριέρα της περιλάμβανε πολλές ηγετικές θέσεις σε εξωτερικές υποθέσεις του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και συναφείς τομείς. Εστιάζει στις θετικές αλλαγές και διατυπώνει τις απόψεις του κλάδου για βαθύ και ταχύ μετασχηματισμό.

Η Sigrid de Vries σπούδασε δημοσιογραφία στην Ολλανδία και εντάχθηκε στην οικονομική εφημερίδα της χώρας στο Άμστερνταμ το 1994. Από το 1998, κάλυψε την πολιτική της ΕΕ, την εσωτερική αγορά και τη διεύρυνση ως ανταποκρίτρια της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Τοποθετήθηκε στο Βερολίνο το 2002 ως ανταποκρίτρια σε θέματα πολιτικής, διεθνών σχέσεων, οικονομίας και επιχειρήσεων. Το 2006, έγινε διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στην ACEA στις Βρυξέλλες. Από το 2012, ηγήθηκε του τμήματος εξωτερικών σχέσεων και επικοινωνίας της CNH Industrial στο Τορίνο, ως αντιπρόεδρος και μέλος της επιτροπής διοίκησης της περιοχής EMEA.

Πριν ενταχθεί στην CLEPA υπήρξε Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Κατασκευαστικού Εξοπλισμού (CECE) στις Βρυξέλλες.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα Mercedes-AMG ONE με τεχνολογία Formula 1
Επόμενο άρθροΔιοικητικές αλλαγές στην Arval