Η Royal Dutch Shell εξαγοράζει την Ubitricity, ένα δημόσιο δίκτυο φόρτισης EV στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, έναντι απροσδιόριστου τιμήματος. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Ubitricity διαχειρίζεται πάνω από 2.700 οδικά σημεία φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης EV της χώρας, αλλά έχει επίσης παρουσία στη Γερμανία, όπου ιδρύθηκε και στη Γαλλία. Έχει επίσης εγκαταστήσει πάνω από 1.500 ιδιωτικά σημεία φόρτισης για πελάτες στόλου σε όλη την Ευρώπη.

Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο István Kapitány, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Shell Global Mobility, δήλωσε: «Συνεργαζόμενοι με τις τοπικές αρχές, θέλουμε να υποστηρίξουμε τον αυξανόμενο αριθμό πελατών της Shell που θέλουν να στραφούν σε ένα EV, καθιστώντας το όσο πιο βολικό γίνεται για αυτούς. Επιλογές στο δρόμο, όπως η φόρτιση που παρέχεται από την Ubitricity, θα είναι καθοριστικής σημασίας για όσους ζουν και εργάζονται σε πόλεις ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου. Στο σπίτι, στην εργασία ή εν κινήσει, θέλουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας προσβάσιμες και προσιτές επιλογές φόρτισης EV, ώστε να μπορούν να φορτίζουν ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται”.

Εξηγώντας γιατί η Shell ήταν η ιδανική εταιρεία για να υποστηρίξει τη στρατηγική ανάπτυξης της Ubitricity, ο Lex Hartman, CEO της εταιρείας, δήλωσε: «Αυτό που ενθουσιάζει τόσους πολλούς ανθρώπους σχετικά με την Ubitricity είναι πως η ενσωμάτωσή μας στα σημεία φόρτισης EV στην υπάρχουσα υποδομή στο δρόμο καθιστά τη φόρτιση εύκολη και προσβάσιμη για καθέναν που τη χρειάζεται, όπου τη χρειάζεται. Ιδιαίτερα σε μεγαλύτερες πόλεις όπου υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου, αυτή είναι η λύση που περίμεναν πολλοί άνθρωποι ώστε να μεταβούν στην ιδιοκτησία EV. Συνδυάζοντας αυτό το κομμάτι του παζλ με την υπάρχουσα γκάμα λύσεων φόρτισης EV της Shell, οι οδηγοί EV έχουν πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα επιλογών φόρτισης, καθιστώντας την Shell και την Ubitricity άριστο συνδυασμό”.

Η Ubitricity συνεργάζεται με τοπικές αρχές για να ενσωματώσει τη φόρτιση EV στην υπάρχουσα υποδομή οδικών δικτύων, όπως ο φωτισμός και τα κολωνάκια. Αυτή η λύση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους δεν διαθέτουν ιδιωτική δίοδο, αλλά θέλουν να φορτίσουν το EV τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί την τελευταία κίνηση της Shell στην προσπάθειά της να καταστεί ενεργειακή επιχείρηση μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Ubitricity αναμένεται να γίνει πλήρως θυγατρική της Shell.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan μεταφέρει την παραγωγή μπαταριών στο Sunderland
Επόμενο άρθροΒραβείο Good Design για τα ελαστικά Yokohama Geolandar