Μετά τη MG Motor που ανήκει στη SAIC, η Seres είναι η δεύτερη κινεζική μάρκα με φιλοδοξίες στόλου στην Ευρώπη. Λανσάρει το Seres 3, ένα ηλεκτρικό compact cross-over στο μέγεθος των Kia e-Niro, Peugeot e-2008 και Opel Mokka-e.

Η Seres, όπως η Tesla, εδρεύει στη Silicon Valley (ΗΠΑ), αλλά χρηματοδοτείται από την Κίνα. Ως θυγατρική του Chongqing Sokon Industry Group, διαθέτει πλέον επτά μονάδες Έρυνας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ιαπωνία, μεταξύ άλλων. Όλοι οι μονάδες Ε & Α εστιάζουν στην έξυπνη τεχνολογία e-drive, την τεχνολογία οχημάτων, την τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς και τον σχεδιασμό ελαφρών οχημάτων.

Η Seres ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2016 και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Chongqing της Κίνας από το 2017. Την ίδια χρονιά, εξαγόρασε από την AM General ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Mishawaka της Ιντιάνα, που παρήγαγε τα Hummer H2 και Mercedes-Benz R – Class.

Το πρώτο Seres που θα διατεθεί στη Δυτική Ευρώπη θα είναι το Seres 3, ένα compact SUV στο μέγεθος των MG ES και Kia e-Niro. Είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό κινητήρα 120kW και μπαταρία 54kWh που του δίνει εμβέλεια 329 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση (βάσει προτύπου WLTP).

Η εταιρεία χρησιμοποιεί φιλικές προς το περιβάλλον μπαταρίες λιθίου φωσφορικού σιδήρου, ελεύθερες κοβαλτίου (LiFePO4). Αυτό επιτρέπει ταχύτερη φόρτιση, μεγαλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Είναι επίσης πυρίμαχες σε περίπτωση ζημιάς, όπως ισχυρίζεται η εταιρεία.

Το Seres 3 συνοδεύεται από εγγύηση οκτώ ετών ή 120.000 χλμ για τη συστοιχία μπαταριών. Η άψογη λειτουργία του οχήματος είναι εγγυημένη για πέντε χρόνια, χωρίς όριο χιλιομέτρων. Το μοντέλο διατίθεται στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, ενώ θα προστεθούν και άλλες χώρες εντός του έτους.

Προηγούμενο άρθροΗ EQS με MBUX Hyperscreen και τεχνητή νοημοσύνη
Επόμενο άρθροH Παγκόσμια Αγορά Αυτοκινήτου 2010-2019