Στο εργοστάσιο της, στο Martorell της Ισπανίας, η Seat χρησιμοποιεί drones για να μεταφέρει εξαρτήματα από την μία στην άλλη πλευρά των χώρων. Το έργο είναι μια συνεργασία με τη Grupo Sesé (εταιρεία εξεδικευμένη στα logistics και τις λύσεις για την εφοδιαστική αλυσίδα).

Τα drones χρησιμοποιούνται ώστε να εξασφαλίζεται η έγκαιρη παράδοση των τιμονιών και των αερόσακων στις γραμμές συναρμολόγησης της Seat, μιας εταιρείας που αναλαμβάνει πολλές καινοτομικές πρωτοβουλίες. Το πιλοτικό έργο διεξάγεται υπό την εποπτεία της Ισπανικής Υπηρεσίας Αεροπορικής Ασφάλειας (Spanish Aviation Safety and Security Agency) και θα προχωρήσει σε πειραματική φάση με αρκετές πτήσεις την ημέρα.

Η παράδοση με τα drones θα βελτιώσει την ευελιξία στις γραμμές παραγωγής συνδέοντας μια απόσταση μόλις δύο χιλιομέτρων που χωρίζει και τις δύο εγκαταστάσεις για γρήγορες παραδόσεις μόλις σε 15 λεπτά. Η διαδικασία αυτή γίνεται σήμερα με φορτηγό και διαρκεί 90 λεπτά. Με αυτή την κίνηση, κάθε φορά που απαιτείται ένα εξάρτημα στη γραμμή παραγωγής, η παράδοση θα πραγματοποιείται γρήγορα, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα.

Είναι η πρώτη φορά που τα drones χρησιμοποιούνται για την παράδοση εξαρτημάτων στην Ισπανία. Στη Γερμανία, η ZF άρχισε να χρησιμοποιεί drones για την παράδοση εξαρτημάτων στα τέλη του 2018.

Η ZF υπήρξε η πρώτη γερμανική εταιρεία που έλαβε άδεια για τη χρήση αυτόνομων drones για τη μεταφορά εμπορευμάτων στις εγκαταστάσεις της. Κάθε drone μπορεί να μεταφέρει ένα πακέτο περίπου 5kg, συμπεριλαμβανομένων των λαβών και του κιβωτίου μεταφοράς, πράγμα που σημαίνει ότι το πραγματικό φορτίο είναι περίπου 3kg. Ιδανικό βάρος για τις ανάγκες μεταφοράς ανταλλακτικών ή εργαλείων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Προηγούμενο άρθροΗ Lexus επιλέγει τις Βρυξέλλες για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης
Επόμενο άρθροΗ Jaguar Land Rover Ελλάδος στην πρώτη θέση στην Ευρώπη