Πρώτη επέτειος για την Stellantis που επιταχύνει την εξέλιξή της σε μια βιώσιμη εταιρεία κινητικότητας και τεχνολογίας. Το μακροπρόθεσμο στρατηγικό πλάνο πρόκειται να ανακοινωθεί την 1 Μαρτίου του 2022.

Γεννημένη από το τολμηρό και οραματικό πνεύμα των ιδρυτικών εταιρειών της, η Stellantis N.V. δημιουργήθηκε για να διαμορφώσει το μέλλον της κινητικότητας με καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις. Σήμερα, η Stellantis σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο της με το παραπάνω video που αποτελεί μια ανασκόπηση των σημαντικών ορόσημων που επιτεύχθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες.

“Ο κλάδος μας εισέρχεται σε μια νέα, δυναμική εποχή, που τροφοδοτείται από τον συνεχώς αυξανόμενο ψηφιακό τρόπο ζωής των πελατών μας,” είπε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis. “Δεν είναι τυχαίο ότι η Stellantis γεννήθηκε ακριβώς όταν ο κόσμος μας απαιτεί ένα νέο πνεύμα, ενός που υποστηρίζει αυτή την ανθρώπινη επιταγή παρέχοντας καθαρή, συνδεδεμένη, προσιτή και ασφαλή ελευθερία μετακίνησης για όλους. Είμαι ευγνώμων σε κάθε εργαζόμενο της Stellantis για την καθημερινή τους συμβολή στην ανάπτυξη της κοινής μας προσπάθειας και την επίτευξη κορυφαίας απόδοσης και αποτελεσμάτων, ενώ ανοίγουμε το δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον”.

Στον πρώτο χρόνο, η Stellantis ξεκίνησε το ταξίδι για να ηγηθεί του τρόπου που κινείται ο κόσμος, χτίζοντας τα θεμέλια και πετυχαίνοντας παράλληλα εντυπωσιακά ορόσημα.

  • Καθορίζοντας τον Σκοπό της Εταιρείας “Με την δύναμη της διαφορετικότητας, οδηγούμε τον τρόπο που κινείται ο κόσμος” και τις Αξίες, δεσμεύεται να φροντίζει τον πλανήτη, τους εργαζομένους της και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.
  • Εφαρμόζοντας με ταχύτητα την οργανωτική δομή, η οποία ήδη έχει αποδείξει την αποδοτικότητα της.
  • Λανσάροντας με επιτυχία περισσότερα από 10 νέα προϊόντα το 2021 συμπεριλαμβανομένων των: Citroën C4, Fiat Pulse, DS 4, DS 9, Jeep® Commander, Grand Cherokee/Grand Cherokee L, Wagoneer/Grand Wagoneer, Maserati MC20, Opel Mokka, Rocks-e και Peugeot 308.
  • Προγραμματίζοντας επενδύσεις άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2025 για την εκτέλεση στρατηγικών ηλεκτροκίνησης και λογισμικού που υποστηρίζουν τις 14 ιστορικές της μάρκες και τη στροφή για να γίνει μια εταιρεία βιώσιμης τεχνολογίας και κινητικότητας, χτίζοντας παράλληλα ένα καινοτόμο και ισχυρό οικοσύστημα με στρατηγικές συνεργασίες.
  • Αποκαλύπτοντας μία φιλόδοξη στρατηγική ηλεκτροκίνησης διαθέτοντας ήδη 33 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων van με κυψέλες καυσίμου και επιπλέον 8 ηλεκτρικά οχήματα που θα αποκαλυφθούν στους επόμενους 18 μήνες, αλλά και συνεργασίες με τις Automotive Cells Company, Factorial Energy, LG Energy Solution, Samsung SDI και Vulcan Energy.
  • Επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό του λογισμικού της μέσω συνεργασιών που αλλάζουν το “παιχνίδι” με τις Amazon, BMW, Foxconn και Waymo
  • Ενδυναμώνοντας τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες με την απόκτηση της First Investors Financial Services και συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη με τις BNP Paribas Personal Finance, Crédit Agricole Consumer Finance και Santander Consumer Finance.
  • Προετοιμάζοντας το μακροχρόνιο στρατηγικό πλάνο που θα αποκαλυφθεί την 1η Μαρτίου.

Ένα λαμπρό μέλλον 

“Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά όλοι στη Stellantis βρίσκονται στο σωστό δρόμο” δήλωσε ο κ. Tavares. “Η Stellantis θα κάνει τη διαφορά στο απαιτητικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και τα αστέρια μας θα συνεχίσουν να λάμπουν”.

Το ταξίδι της Stellantis ξεκίνησε μόλις πριν από 12 μήνες με μια εδραιωμένη παρουσία σε τρεις ισχυρές περιοχές – Ευρώπη, Βόρειο Αμερική και Λατινική Αμερική – και επιπλέον με αναξιοποίητες δυνατότητες σε σημαντικές αγορές όπως η Κίνα, η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ωκεανία και η Ινδία. Με βιομηχανικές δραστηριότητες σε περισσότερες από 30 χώρες, η Εταιρεία έχει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και να υπερβαίνει τις προσδοκίες των καταναλωτών και να παρέχει αυτοκίνητα και υπηρεσίες απαράμιλλης ποιότητας σε περισσότερες από 130 αγορές.

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz Ελλάς: πρώτη στα premium το 2021
Επόμενο άρθροTomTom – CARIAD: ανάπτυξη πλοήγησης επόμενης γενιάς