Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που υποχρεώνει τη Νέα Υόρκη να διαθέτει 100% ηλεκτρικό στόλο μέχρι το 2040.

Ήδη, από τον περασμένο Μάιο η πόλη της Νέας Υόρκης αντικατέστησε 2.200 οχήματα στόλου φυσικού αερίου με plug-in ηλεκτρικά μοντέλα, σύμφωνα με το Τμήμα Διοίκησης Υπηρεσιών της Πόλης (DCAS). Αυτό το ορόσημο επιτεύχθηκε έξι χρόνια πριν από τον στόχο του 2025 που είχε θέσει ο δήμαρχος Bill de Blasio το 2015.

Ο στόλος της Νέας Υόρκης θα εφαρμόζει και θα επικαιροποιεί το Σχέδιό Μετάβασης Ασφαλούς Στόλου (Safe Fleet Transit Plan) κάθε δύο χρόνια, χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες απαιτήσεις ασφάλειας ατυχημάτων και ασφαλούς λειτουργίας για όλες τις μονάδες του στόλου. Το νέο σχέδιο θα περιλαμβάνει επιλογές για τους ιδιωτικούς στόλους με τους οποίους η πόλη συνάπτει συνεργασία και ελέγχει για να τους ενθαρρύνει ή να απαιτήσει να υιοθετήσουν αυτές τις βελτιώσεις ασφάλειας.

Η DCAS διαθέτει Σχέδιο Μετάβασης Καθαρού Στόλου και Σχέδιο Μετάβασης Ασφαλούς Στόλου. Τα νέα σχέδια θα καλύπτουν θέματα πέραν του στόλου της πόλης, που θα επηρεάζουν τους ιδιωτικούς και άλλους δημόσιους στόλους.

“Η κρίση της κλιματικής αλλαγής είναι πραγματική και επείγουσα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πόλη της Νέας Υόρκης λαμβάνει δραστικά μέτρα για τη μετάβαση σε έναν ηλεκτροκίνητο αστικό στόλο μέχρι το 2040”, δήλωσε στο Government Fleet ο Keith Kerman, αναπληρωτής επίτροπος της DCAS και επικεφαλής του στόλου της Νέας Υόρκης. “Ταυτόχρονα, η DCAS ανέλαβε επίσης με αυτή τη δημαρχιακή εντολή να συνεργαστεί με όλους τους ιδιωτικούς, μη κερδοσκοπικούς και άλλους δημόσιους στόλους που εξυπηρετούν τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα για την προώθηση παρόμοιων μεταβάσεων σε καθαρούς και ασφαλείς μελλοντικούς στόλους”.

 

Προηγούμενο άρθροSports Car Awards για τα i30 N και i30 Fastback N
Επόμενο άρθροBMW X5 και BMW X6 με αποδοτική, ήπια υβριδική τεχνολογία