Η πλήρης ιδιοκτησία της Zenseact στην Volvo Cars

Η Volvo Cars απέκτησε το 100% της ιδιοκτησίας της θυγατρικής της ανάπτυξης λογισμικού αυτόνομης οδήγησης (AD), Zenseact.

Προηγουμένως, η Volvo Cars κατείχε το 86,5% της εταιρείας και εξαγόρασε το υπόλοιπο μερίδιο από την ECARX, παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας.

Η εξαγορά του επιπλέον 13,5% των μετοχών της Zenseact είναι στρατηγική κίνηση, δεδομένου πως το λογισμικό τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες σε μελλοντικά αυτοκίνητα και υποστηρίζει τη στρατηγική κατεύθυνση της Volvo Cars να ηγείται της νέας τεχνολογίας.

Έτσι, η Volvo Cars αποσαφηνίζει και απλοποιεί περαιτέρω την ιδιοκτησία της Zenseact. Η τελευταία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία και να ηγείται της ανάπτυξης τεχνολογιών ασφάλειας, προηγμένης υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης για εισαγωγή πρωτίστως στα αυτοκίνητα Volvo και Polestar.

Οι συζητήσεις συνεργασίας μεταξύ Zenseact και ECARX θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί. Η απόκτηση του υπόλοιπου μεριδίου της Zenseact ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους.

Προηγούμενο άρθροΤο φουτουριστικό BMW i Vision Dee στην CES 2023
Επόμενο άρθροΟι Hydrogen Europe και ACEA για την Υποδομή υδρογόνου