Μια νέα πρόκληση καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα Peugeot TotalEnergies, στον δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA, που θα πραγματοποιηθεί στο Portimao στις 15 και 16 Απριλίου.

Ο επόμενος προορισμός της Team Peugeot TotalEnergies στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA (World Endurance Championship WEC) είναι η πίστα του Αλγκάρβε στην νοτιοδυτική Πορτογαλία, για τον δεύτερο γύρο της σεζόν 2023.

Μετά από έναν δύσκολο αγώνα κατά τη διάρκεια των 1.000 Μιλίων του Sebring, όπου η Team Peugeot TotalEnergies αντιμετώπισε πολλά μηχανικά συμβάντα, η ομάδα από τότε έκανε δοκιμές εξέλιξης στην πίστα Paul Ricard στο Le Castellet της Γαλλίας, για να βελτιώσει το Peugeot 9X8 ενόψει των ερχόμενων ευρωπαϊκών αγώνων. Η δουλειά που έγινε κατά την τελευταία περίοδο δοκιμών στη γαλλική πίστα επέτρεψε στην ομάδα να βελτιώσει την αξιοπιστία του Peugeot 9X8 και να εργαστεί πάνω στα προβλήματα που αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα στη Φλόριντα.

Η εργασία που κάνουν οι μηχανικοί και οι οδηγοί είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να παραμείνουν ως ομάδα συγκεντρωμένοι στις προθέσεις τους, να αγωνιστούν ενάντια στον σκληρό ανταγωνισμό την φετινή σεζόν.

Το Autodromo International do Algarve είναι μια από τις μικρότερες πίστες του ημερολογίου WEC, μήκους 4.653 χλμ. Είναι μια γρήγορη, τεχνική πίστα, γνωστή για τις αλλαγές υψομέτρου της. Οι διάφορες «τυφλές» στροφές την καθιστούν επίσης πολύ απαιτητική για τους οδηγούς και αυτές τις συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Paul Di Resta, Mikkel Jensen και Jean-Éric Vergne στο τιμόνι του #93 Peugeot 9X8 και Loïc Duval, Gustavo Menezes και Nico Müller στο #94.

Το 6 Hours of Portimao θα είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, μια νέα πρόκληση για την Team Peugeot TotalEngergies, αλλά όλη η ομάδα είναι έτοιμη να βγάλει το ανταγωνιστικό της πνεύμα ενάντια στους έξι άλλους κατασκευαστές που συνθέτουν την κατηγορία Le Mans Hypercar.

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών στο Αλγκάρβε θα πραγματοποιηθεί την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου στις 11:00 (τοπική ώρα). Η προκριματική περίοδος θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου στις 19:00 (τοπική ώρα), και θα ακολουθήσει ο αγώνας την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου το μεσημέρι (τοπική ώρα).

 Οι δηλώσεις

Jean-Marc Finot – Stellantis Senior VP: «Το Portimao είναι μια καταπληκτική πίστα, με πολλούς λοφίσκους που την κάνουν αρκετά ενδιαφέρουσα από άποψη οδήγησης. Είναι ένα σιρκουί με αργές εξόδους στις στροφές, συνθήκη που απαιτεί κορυφαίο επίπεδο πρόσφυσης. Στο Sebring, είδαμε ότι ο ανταγωνισμός ήταν πολύ υψηλός και τώρα ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε όσον αφορά την απόδοσή μας και να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους ανταγωνιστές. Όσον αφορά το επίπεδο αξιοπιστίας μας σε αυτό το στάδιο του project μας, είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί και γι’ αυτό θα κάνουμε και άλλες δοκιμές αντοχής για να προκαλέσουμε το αυτοκίνητο στα όριά του. Όσον αφορά στην ομάδα, έχει νοοτροπία νικητή, είναι μια ομάδα που ανακάμπτει και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στους επόμενους αγώνες. Στόχος μας για το Portimao, όπως για κάθε αγώνα, είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να στοχεύουμε ψηλά. Ακόμα κι αν ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, θα δώσουμε ό,τι έχουμε».

JeanEric VergnePeugeot #93: «Το επίπεδο του συναγωνισμού στην κατηγορία Hypercar είναι πολύ υψηλό. Η Toyota είναι εκεί που περιμέναμε να είναι, είναι πολύ δυνατή και η Ferrari επίσης έδειξε εξαιρετικές επιδόσεις στον πρώτο αγώνα, οπότε πιστεύω ότι είναι οι ομάδες που πρέπει να έχουμε στην προσοχή μας. Είναι σημαντικό πράγμα να αποδίδεις καλύτερα σε μια πίστα, αλλά και άλλοι ανταγωνιστές μπορούν επίσης να είναι καλύτεροι. Κάναμε ήδη κάποιες δοκιμές στο Portimao, οπότε αυτό αναμένουμε να μας βοηθήσει. Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο Sebring, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να βρούμε λύσεις και να βελτιώσουμε την αξιοπιστία και τις επιδόσεις του Peugeot 9X8. Είμαστε μια συμπαγής ομάδα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλα πάνε καλά. Αν αγώνα με αγώνα γινόμαστε καλύτεροι και αν παραμείνουμε ενωμένοι ως ομάδα, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία για μένα. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τόσο σκληρά και να έχουμε κίνητρο».

 Nico MüllerPeugeot #94: «Αυτή η πίστα είναι τόσο διαφορετική από εκείνη του Sebring. Είναι ένα σιρκουί που ξέρουμε, έχουμε ήδη κάνει δοκιμές εκεί με το 9X8, οπότε θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και νομίζω ότι η χάραξη της διαδρομής ταιριάζει καλύτερα στο αυτοκίνητό μας. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και περιμένω ένα κάπως καλύτερο Σαββατοκύριακο από αυτό στο Sebring. Το Sebring ήταν δύσκολο για όλους. Ελπίζαμε σε ένα καλύτερο ξεκίνημα της σεζόν με ένα πιο πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα. Αλλά η ομάδα έχει πραγματικά κίνητρο για να δείξει ότι έχουμε μια σταθερή βάση και ότι μπορούμε να πάρουμε γρήγορα ένα καλό αποτέλεσμα. Μπορούμε να νιώσουμε ότι όλη η ομάδα ανυπομονεί να αγωνιστεί ξανά και ότι θέλουμε να δώσουμε το μέγιστο για αυτόν τον δεύτερο γύρο».

 

Προηγούμενο άρθροΤα νέα μοντέλα αυτοκινήτων της ευρωπαϊκής αγοράς
Επόμενο άρθροΗ MINI στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης 2023