Η Peugeot πρόσθεσε στις διακρίσεις της δύο βραβεία στο Grand Prix Auto Plus RTL: το δημοφιλές SUV Peugeot 3008 Hybrid4 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου «πράσινου αυτοκινήτου», ενώ το 508 Peugeot Sport Engineered το βραβείο του καλύτερου Concept Car.

Τα βραβεία για τα καλύτερα αυτοκίνητα του σαλονιού της Γενεύης του 2019 (GIMS), Grand Prix Auto Plus RTL, διοργανώνονται από το δημοφιλές γαλλικό περιοδικό και site Auto Plus, σε συνεργασία με την εταιρεία RTL. H τελευταία δραστηριοποιείται σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας στην κατοχή της ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι τυγχάνουν ευρείας αποδoχής από το ευρωπαϊκό κοινό.

Το βραβείο του καλύτερου «πράσινου αυτοκινήτου» κέρδισε το Peugeot 3008 Hybrid4, το οποίο ψηφίστηκε από το 36% των διαδικτυακών επισκεπτών του site. Η νέα τεχνολογία επαναφόρτισης προσφέρει ελευθερία επιλογών : μετακίνηση στην πόλη, στον ανοικτό δρόμο ή στην ύπαιθρο. Από την άλλη πλευρά οι οδηγικές αισθήσεις ενισχύονται με την λειτουργία «μηδενικών εκπομπών ρύπων», τη δύναμη της λειτουργίας sport, καθώς και την ευελιξία της λειτουργίας hybrid. Το Peugeot 3008 Hybrid4 θα κάνει την εμπορική του εμφάνιση στα τέλη του 2019.

Από την άλλη πλευρά, το βραβείο του καλύτερου Concept Car κατέκτησε το 508 Peugeot Sport Engineered, το οποίο κέρδισε το 61% των ψήφων. Αυτό είναι το πρώτο βραβείο που κατακτά το concept car, το οποίο αποτελεί τον προάγγελο της ηλεκτρικής γκάμας της Peugeot που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το 2020. Συνώνυμο της «Neo-Performance», όπως ονομάζεται η Plug-in υβριδική του τεχνολογία, αναπτύσει ιπποδύναμη 400 ίππων με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόνο 49 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Η πλατφόρμα του, σχεδιασμένη από την ομάδα της Peugeot Sport, εξοπλίζεται με τετρακίνηση για απαράμιλλη οδηγική απόλαυση.  Προερχόμενο από τη ριζοσπαστική μπερλίνα Peugeot 508, το εξωτερικό του design είναι ρηξικέλευθο και sport, ενώ το εσωτερικό του διακρίνεται από φινέτσα και sport γραμμές.

Προηγούμενο άρθροH Fiat παρουσιάζει το CNG με αριθμούς
Επόμενο άρθροEuropeanMobilityWeek: βραβεία βιώσιμης κινητικότητας σε 3 πόλεις