Η Παπαστράτος δώρισε 20 Nissan NAVARA στην Πυροσβεστική

Η Παπαστράτος δώρισε 20 Nissan NAVARA στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα NAVARA διασκευάστηκαν από την ΤΕΜΑΞ Α.Ε. και θα ενισχύσουν σημαντικά το επιχειρησιακό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η δωρεά της εταιρείας Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.). Η αξία των οχημάτων αγγίζει σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος,  πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής των 20 πυροσβεστικών Nissan NAVARA, στον πυροσβεστικό σταθμό του αεροδρομίου “Eλ. Βενιζέλος”.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, ενισχύουν την υλικοτεχνική υποδομή του Πυροσβεστικού Σώματος και θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως οχήματα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Κατά την τελετή παραλαβής των 20 Nissan NAVARA που δώρισε η Παπαστράτος στην Πυροσβεστική, από αριστερά οι κ.κ. Νίκος Χαρδαλιάς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Στέφανος Κολοκούρης, Χρήστος Χαρπαντίδης και Βασίλης Παπαγεωργίου

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γεώργιος Καλογερόπουλος. Παρέστη επίσης, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., Τάκης Θεοχαράκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο  πρωθυπουργός επιθεώρησε τα οχήματα και δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και ενημερώθηκε για τις δυνατότητές τους. Σ

Τα πυροσβεστικά NAVARA διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό πυρόσβεσης με μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες κατάσβεσης φωτιάς, καθώς μπορούν να αντλήσουν νερό και από άλλα σημεία, εκτός της δεξαμενής που φέρουν στην καρότσα τους.

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό, φινέτσα, καινοτόμες τεχνολογίες, καθώς και με μια αντίληψη στην κατασκευή και την κύλιση που ξεπερνά τα εσκαμμένα, το NAVARA διαθέτει εντυπωσιακή  off-road ικανότητα, αντοχή  αλλά και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου, πλεονεκτήματα που θα καλύψουν στο έπακρο τις απαιτήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 

Προηγούμενο άρθροΗ ALD Automotive ξεκινά την ALD Carmarket για λιανική
Επόμενο άρθροΤο General Tire Grabber AT³ με νέο μίγμα γόμας