Η Ολλανδία μειώνει το όριο μέγιστης ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους από 130 χλμ. ανά ώρα που είναι σήμερα σε 100 χλμ. ανά ώρα. Η αλλαγή θα ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας (06:00 -19:00) και θα τεθεί σε ισχύ μόλις εγκατασταθεί η σήμανση, μεταξύ 12 και 16 Μαρτίου.

Η χώρα προχωρά σε αυτή την αλλαγή για τη μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές, στο πλαίσιο της δέσμευσης, της φιλοδοξίας της και των Στόχων για το Κλίμα, που προκύπτουν από τη Συμφωνία του Παρισιού. Εκτός των ωρών ημέρας, θα ισχύουν τα προηγούμενα όρια ταχύτητας: 130 χλμ. ανά ώρα στα περισσότερα τμήματα των αυτοκινητόδρομων και 120 χλμ. ανά ώρα σε ορισμένα σημεία.

Η μείωση της μέγιστης ταχύτητας είναι ένα σημαντικό μέτρο για να μειωθούν οι εκπομπές. Δεν πρέπει να ξενίζει το γεγονός ότι το μέτρο θα αφορά και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λέει μια διευκρινιστική ανακοίνωση, διότι αν κινούνται ταχύτερα, καταναλώνουν επίσης περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία, έτσι περισσότερο CO2 και άζωτο από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίοι δεν λειτουργούν ακόμη με 100% με ανανεώσιμη ενέργεια. Οι λιγότερες εκπομπές, είναι καλά νέα για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Η ολλανδική αστυνομία δήλωσε ότι θα διενεργεί ελέγχους για να διασφαλίσει την τήρηση των νέων κανόνων. Ενώ οι οδηγοί προειδοποιούνται ότι το GPS τους ενδέχεται να μην είναι ενημερωμένο με τη νέα σήμανση για το όριο ταχύτητας στην Ολλανδία.

Προηγούμενο άρθροΟι ταξινομήσεις οχημάτων τον Φεβρουάριο 2020
Επόμενο άρθροFCA What’s Behind: Στα παρασκήνια της ηλεκτροκίνησης